Danskernes vaner er under hastigt opbrud med farvel til flow-TV og goddag til streaming i den helt store stil.

Fremtiden er her allerede nu - også på TV-fronten. Hænger du fast i gammeldags flow-TV, og er du ikke hoppet med på vognen med streaming og billig TV? Så får du chancen her. 

Så meget tid bruger danskerne på TV-kiggeri

Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er rigtig glade for at tilbringe tid foran stuealteret. Den sidste undersøgelse fra 2020 viser, at vi danskere i gennemsnit bruger 3,5 timer om dagen med at se TV. Det dækker både over almindelig flow-TV og streaming på både TV, computer, tablet og mobil. For vi ser rigtig mange film og TV-serier via streamingtjenester. I 2020 er antallet af danskere, der streamer film, serier og programmer ugentligt steget til 55 procent. Til sammenligning var tallet i 2019 på 52 procent.

Danskernes TV-kiggeri har flyttet sig

TV-oplevelsen er altså stille og roligt flyttet fra den gamle TV-skærm til de mobile enheder som mobiler og tablets. Den traditionelle måde at se fjernsyn på er altså trængt mere og mere tilbage til fordel for streaming, som er en både smart, tidsbesparende og billigere måde at se fjernsyn på.  

Streaming er fremtidens TV

Streaming er fremtidens TV, da det på mange områder totalt udkonkurrerer flow-TV. I en travl hverdag med begrænset tid, så er streaming en sikker vinder fordi fordi det er: 

  • Fleksibelt: Du vælger hvad du vil se, når du vil se det
  • Tidsbesparende: Du kan se TV, når det passer dig
  • Frit: Du vælger selv dine film-, serie- og TV-tjenester
  • Billigt: Streamingtjenester er generelt billigere end kabel TV-pakker 

Sådan kommer du i gang med streaming

Det fleksible med streaming er, at du kan gøre det på mange forskellige enheder. Du kan både streame film og serier fra din mobil, tablet og computer, så du har mulighed for at tage din streamingtjeneste med alle steder. Men hvis du gerne vil samle hele familien til en god film, så kan det være en god løsning at streame indhold på dit TV. Nogle har et smart-TV, så de kan tilgå apps til streaming direkte på deres TV. Men har du ikke et smart-TV, kan du sagtens hoppe med på streamingvognen alligevel.

Du skal bruge en TV-boks og en streamingtjeneste for at komme i gang med streaming. 

Du skal som sagt have fundet nogle streamingtjenester, hvor den nemmeste løsning er, at købe en TV-boks med tilhørende App Store, hvor du finder det største og bedste udvalg i streamingtjenester. 

Der findes rigtig mange TV-bokse at vælge imellem fra eksempelvis Amazon, Google og Apple, som alle gør et godt stykke arbejde på hver sin måde. Kunsten er at finde den TV-boks, som bedst opfylder lige netop dine krav til enkelhed, fleksibilitet og understøttelse af antal tjenester. 

Sådan vælger du streamingtjenester

Antallet af streamingtjenester er så stort, at det er en kunst at finde de rigtige tjenester blandt udvalget af danske, udenlandske, gratis og betalte.  

Der findes streamingtjenester som Netflix med fokus på mange film, og der findes streamingtjenster med fokus på serier som HBO Max. Andre streamingtjenster som den populære Amazon Prime Video har fokus på serier og dokumentar herunder efterfølgeren til det populære Top Gear: The Grand Tour. Er du til film og serier i eventyrets verden, så byder Disney + på meget til både store og små. Der findes også streamingtjenster, som henvender sig direkte til børn, som MinBio med film og tegnefilm til det små med alt fra Lego til Peter Pedal. Er du til klassiske danske film, så er Dansk Filmskat et rigtig godt bud. Er du til dansk dokumentar og reality, så sidder Pluto TV lige i skabet. Her er der tale om en streamingtjenste, der endda er gratis. Til de mere traditionelle programmer findes DR og TV2 Play, som er alt det velkendte fra den traditionelle TV-skærm. Senest har Sky Showtime også meldt sig på banen i kampen om danskernes gunst.

Der mangler altså hverken indhold eller streamingtjenester at vælge imellem. Kunsten er at begrænse sig, da der findes utroligt meget ligegyldigt indhold, eller såkaldt tømmermandsfjernsyn om du vil, på de forskellige tjenester, som er det rene tidsrøveri. 

Sådan finder du den bedste TV-boks

For at gøre det lettere for dig, så har vi allerede lavet en lille guide til køb af TV-boks. Når du vælger en TV-boks, kan du med fordel gå en model som opfylder følgende krav: 

  • Den skal enkel at betjene og sætte op
  • Den skal være stabil og gennemtestet
  • Den skal have et stort udvalg af TV-apps
  • Den skal virke uden brug af PC, tablet eller mobil
  • Den skal komme med en god og funktionel remote
  • Den skal kunne afspille i Fuld HD 1080p

Et godt bud på en TV-boks

Den nyeste udgave af Apple TV (2016) er det godt bud på en TV-boks. Den lever op til alle punkterne om at være en god TV-boks til prisen. Et Apple TV er Apples medieafspiller (TV-boks), som er lavet til udelukkende af afspille digitale medier gennem streaming. Det nye Apple TV fås i to modeller. En med 32 GB og en med 64 GB. De installerede apps optager ikke den store plads - og det gør de streaming-apps som du selv kan installere heller ikke. Skal du bruge et Apple TV til streaming, så er modellen med 32 GB nok - skal du spille spil, hvor der skal hentes baner mm. så sats på modellen med 64 GB, så der dit Apple TV fremtidssikret.