Der er en hemmelig chihuahua gemt i alle telefoner fra Samsung, se hvordan du tryller den frem.

Det er ikke alle der er lige forberedte på, at der godt kan følge et kæledyr med, når de køber en ny mobiltelefon. Men det kan man godt sige, at der gør, hvis du vælger af købe en mobil fra Samsung. 

For der er nemlig en hemmelig chihuahua i alle deres modeller.

Hvis du er i besiddelse af en mobil fra Samsung, viser vi dig her, hvordan du finder frem til den skjulte chihuahua.

Påskeægget blev til en chihuahua

Det er ikke første gang, at programmører eller udviklere efterlader skjulte billeder eller beskeder i deres værker. For tit synes de, at det er sjovt til flette små overraskelser og andre skjulte ting ind i deres kode. Disse små overraskelser kaldes i daglig tale for påskeæg.

Nu har det vist sig, at der også er et lille påskeæg - eller nærmere en lille hund i for af en chihuahua - i mobilerne fra Samsung.

Hvad er et påskeæg?

Et påskeæg kan enten være en lille besked, et billede eller en funktion, der blevet skjult i enten et stykke software, et videospil, en film eller andet. Udtrykket påskeæg (på engelsk Easter Egg), blev opfundet omkring år 1979 af den daværende direktør for softwareudvikling i Atari Consumer Division, Steve Wright, for at beskrive en skjult besked, der var blevet lagt ind i Atari-videospillet Adventure. Han henviste nemlig til, at der var lavet en påskeægsjagt, til dem der kunne finde det skjulte besked. 

Men allerede i spillet Moonlander fra 1973, så man, at der var indlagt en skjult McDonald's-restaurant, i månespillet, hvor månen ellers skulle have været helt ubeboet. 

Find din chihuahua

Hvis du har en mobil fra Samsung og gerne vil møde den chihuahuaen, du åbentbart også har købt, kan du nemt og hurtigt finde frem til den. Du skal gøre det ved at gå ind i din mobils diagnoseværktøj og det kan godt se lidt voldsom ud, når du får vist forskellige tests og lignende. Men det er ganske ufarligt, så ingen grund til bekymring.

Sådan finder du din chihuahua:
  1. Gå  ind i telefonappen
  2. Indtast *#0*# på tastaturet
  3. Vælg Sensor
  4. Herunder finder du blandt andet en lidt utydelig knap kaldet image test som du skal trykke på
TADAAA! Hils på dit nye kæledyr!

Det skulle virke på alle mobiler fra Samsung - også de lidt ældre modeller.

Hvorfor lige en chihuahua?

Det vides faktisk ikke helt, hvem der har taget billedet af den lille hund og hvorfor det lige er den hund, der er valgt.

Det er nok lidt nemmere at komme med et bud på, hvorfor billedet ligger lige der, hvor den gør, end hvem, der har taget billedet.

For at få adgang til billedet, skal du nemlig gå ind i diagnostisk tilstand. Det er tale om en forholdsvis skjult tilstand, som normalt kun bliver brugt af reparatører og andre professionelle, når de skal tjekke, om din telefon fungerer korrekt. For det er her du finder forskellige værktøjer, der skal bruges til at teste eksempelvis din mobils touchskærmen, blandt andet for at se om alle pixel på skærmen vises. Derfra kan et bud være, at billedet af den lille hund er lagt ind, for at man kan bruge det, når man skal teste skærmen.

Dit nye kæledyr

Ligegyldigt hvorfor den lille hund er lagt ind, så er den nu din. Så tillykke med dit nye kæledyr! Om du så har ønsket dig en hund eller ej, må være helt op til dig. Men under alle omstædigheder kan du glæde dig over, at den ikke skal luftes og at den er meget renlig.

Mere til historien

Det sydkoreanske Samsung blev grundlagt i marts 1938 af Byung-Chull Lee Samsung i Daegu. I opstarten fokuserede firmaet mest på eksport og salg af koreanske fisk, grøntsager og frugt fra Manchuriet og Beijing.

Samsung er siden vokset eksplosivt og er i dag mest kendt for deres elektronik. Samsungs produkter udgør omkring 1/4 af Sydkoreas samlede eksport og deres omsætning er større end mange landes samlede BNP. Derfor kan det heller ikke komme som nogen overraskelse, at Samsung har stor indflydelse på Sydkoreas økonomiske udvikling, politik, medier og kultur.

Samsung er blandt andet den største mobilproducent i verden. Samsung solgte, ifølge analysefirmaet Canalys, over 73,7 millioner smartphones på verdensplan alene i første kvartal af 2022.