Sådan planlægger du, hvordan din Mac skal tænde og slukke hver dag.

Hvis du ikke har behov for, at have din Mac er tændt hele tiden, kan du selv planlægge, hvornår den skal tænde og slukke hver dag.

Sådan planlægger du en Mac til at tænde og slukke i Monterey og tidligere versioner

Hvis du gerne vil have, at din Mac skal lukke ned hver aften og starte op hver morgen på et bestemt tidspunkt, så kunne du nemt få den til at gøre dette. Du skal blot gøre følgende:
  1. Åbn Systemindstillinger
  2. Gå til Energisparer på en iMac eller Batteri på en bærbar Mac-computer
  3. Find Tidsplan (I ældre versioner af macOS var knappen Planlæg nederst på fanen Energispare)
  4. Vælg dit tidspunkt for opstart
  5. Vælg dit tidspunkt for luk ned

Sådan planlægger du en Mac til at tænde og slukke i Ventura

Hvis du har Ventura og gerne vil have, at din Mac skal lukke ned hver aften og starte op hver morgen på et bestemt tidspunkt, så bliver det lidt mere omstændigt. Men det kan heldigvis stadig godt lade sig gøre at indstille din Mac til at udføre denne handling. Du skal gøre følgende:
  1. Åbn Terminal
  2. Indtast en af følgende pmset-kommandoer:pmset -g sched: Se den aktuelle tidsplan
  3. sudo pmset repeat wake M 8:00:00: Planlæg din Mac til at vågne kl. 8:00 hver mandag
  4. sudo pmset gentag annullering: Annuller den aktuelle tidsplan
  5. Tryk på Retur
Det er som sagt blevet noget mere besværligt at bede din Mac om denne handling. Det skyldes, at Apple har fjernet planlægningsmulighederne i denne version. 

Skal jeg tænde og slukke for min Mac

Spørgsmålet om, hvorvidt du overhovedet skal slukke for din Mac hver aften har vi tidligere taget op.

Du kan nemlig vælge mellem at lade din Mac være tændt hele tiden, at slukke den samt at lade den gå på vågeblus. Der er fordele og ulemper ved alle tre af disse muligheder. Derfor skal du finde en løsning, der passer bedst til dig og dit behov. Men vil vil klart anbefale dig at bruge en blanding mellem vågeblus og  at slukke helt for din Mac.

Hvis vi skal sige noget helt generelt, så er en tommelfingerregel, at hvis du kun skal være væk fra din Mac i et par timer eller endda natten over, kan det være en god idé at lade den gå på vågeblus. Men hvis du skal være væk fra den i længere tid end til næste morgen, så er det en god idé at slukke den helt. 

At slukke din Mac helt bruger altid mindre energi og medfører også mindre slid end hvis der hele tiden bevæger sig strøm igennem den. Dette gælder især med stationære enheder, som skal opretholde et minimalt flow for at gendanne deres tilstand fra dvale.