Se her, hvordan du kommer til at opleve, hvor godt dit 4K TV i virkeligheden er.

Mange danskere har efterhånden et UHD TV med 4K-opløsning hjemme i stuen. Men, en hel del er frustreret over hvor lidt 4K-indhold, der faktisk findes til at spille stuealteret op.

Det er nemlig kun ganske få streamingtjenester, som udbyder 4K film og TV-serier, da det kræver stor båndbredde. Vil du alligevel gerne opleve, hvad din 4K-fladskærm kan klare i den høje opløsning, så får du her en løsning. 

Hvad betyder 4K

Vi hører ofte ord som HD Ready, Full HD, UHD og 4K, når man taler om fladskærme. Hvis man ikke lige ved, hvad betegnelserne dækker over, så kan det være svært at vide, hvad der er bedst. Det vil vi gerne hjælpe dig med at forstå her. 

HD er en forkortelse, der dækker over High Definition. Det betyder, at fladskærmen har en høj opløsning (High Definition). En fladskærm med Full HD har en maginalt bedre opløsning end en med HD Ready. En fladskærm med Full HD har 1920 x 1080 pixels i opløsning.

UHD står også for Ultra HD (altså Ultra High Definition). Fladskærme med UHD har en opløsning på 3840 x 2160 pixels. Der er derfor tale om en højere standard end ved Full HD fladskærme. UHD bliver i daglig tale også kaldt 4K.

4K er en af de nyeste standarder, når det kommer til fladskærme. Det hedder 4K, fordi opløsningen er 4 gange så høj som ved Full HD. Hvis du vælger en fladskærm med 4K-opløsning, får du altså et meget skarpt billede med mange detaljer.

Køb en Blu-ray afspiller med UHD

Der er flere fordele ved en Blu-ray afspiller. For det første så findes der et stort udbud af Blu-ray film i UHD-opløsning. For det andet så kan flere Blu-ray afspillere af UHD-typen opskalere en Full-HD film til UHD altså 4K. Det giver lige pludselig nyt liv til den gamle Blu-ray samling, som står og samler støv hjemme i stuen. 

Udnyt 4K-mulighederne optimalt

Med ægte UHD-film er billedresultatet endnu flottere, end du normalt er vant til. Billedet er skarpere og kommer stadigvæk med det filmiske skær, som gør det til en god oplevelse. 

Med en Blu-ray afspiller med UHD sluttet til din fladskærm kan du altså udnytte endnu flere af 4K-mulighederne, som du allerede har betalt for.

Brug 4K når du streamer

Det er ved at vinde mere frem, at de store kommercielle streamingtjenester, begynder at producere indhold i 4K. I øjeblikket er det specielt Netflix og Amazon Prime Video, der vælger at lave nogle af deres originale serier i denne høje opløsning. Vi kan kun håbe på, at det er en tendens, der vil fortsætte og at flere streamingtjenester fremover vil forkæle os med gode film og serier i 4K. Så stream fra din TV-boks, når der skal ses underholdning i 4K.