Du får masser af power og overskud med den elektriske Lotus Eletre.

Det er ikke kedeligt at være elbilsejer. Vi ser nemlig flere og flere ikoniske bilmærker, der også bevæger sig ind på den elektriske bilscene. Blandt andet kan nævnes muskelbilen Ford Mustang, der er kommet i en Mach E udgave, samt Tilbage til Fremtiden bilen DeLorean, der fås i en Alpha5 Electric udgave.

Nu melder Lotus sig også på banen med en stilsikker og lækker elbil, der får det sigende navn Eletre.

Vi kender mest Lotus som værende førende på bilmarkedet inden for ultralette, rappe og velkørende sportsvogne. Men det er ikke helt denne vej, de er valgt at køre ned af, da de skulle komme med deres bud på en elbil.

Lotus har i stedet valgt at lancere en elektrisk SUV. Bilen udmærker sig på flere måder, for ikke alene er det den første elbil, vi ser fra Lotus fabrikken, men der er også tale om den største, tungeste og kraftigste bil, de nogensinde har produceret.

Stor SUV

Det forventes at Eletre, som Lotus selv kalder for en "Hyper SUV", kommer til at veje lidt over 2,2 tons. Så der er ikke meget ultralet over denne model. Til gengæld vil der ikke være noget at klage over, når vi kigger i motorrummet. For den nye Eletre model R vil komme til at byde på hele 905 hestekræfter og 985 Nm. Derfor vil den også kunne køre fra 0 til 100 på under 3 sekunder. Du vil med Eletre kunne opnå en topfart på 265 kilometer i timen.

Hvis du ikke helt mener at behovet - eller pengepungen - er til den store model, kommer der også en lidt mere behersket model med 603 hestekræfter under motorhjelmen. 

Lang rækkevidde

Der vil nok heller ikke falde mange klager over den forvente rækkevidde. For på en enkelt opladning vil Eletre kunne levere op til 600 kilometer. Hvis du falder for den lidt mere hidsige Eletre model R med den større motor, skal du i stedet forvente en rækkevidde på ca. 490 kilometer.

Den elektriske Eletre fås nemlig med et batteri på hele 112 kWh. og med en 800V opladerteknologi. Derfor kommer du heller ikke til at holde uendeligt og lade på den. For batteriet kan lynplades på bare 20 minutter. 

De ovenstående tal er standard tal på bilen. Det skal for god ordens skyld naturligvis nævnes, at din individuelle kørestil har meget at skulle have sagt, hvis du vil vide, hvor langt du kan køre på en opladning. Derfor har vi samlet en række råd tid dig om, hvordan du kører længere på en opladning

Lækkert design

Hvis du forventer luksus på niveau med de øvrige biler fra Lotus, vil du ikke blive skuffet, når det kommer til interiøret af den nye Eletre SUV. Eletre byder nemlig på luksuriøse rammer med. Lotus beskriver selv oplevelsen af deres Eletre som "ultimativ komfort" og overfladerne inden i bilen byder på en blanding af uld og kulfiber.

Designet af den Lotus Eletre kan godt lede tankerne hen på den nye Polestar 3, for stilen er lidt den samme. Selvom Polestar 3 byder på hurtige og lækre køreegenskaber, tær vi godt påstå, at den møder sin overmand i form af den nye Eletre fra Lotus.

Infotainment systemet, leveret med styresystemet Lotus Hyper OS, afspilles på en 15 tommer stor skærm, der slås ned, når den ikke er i brug. 

God plads

Der er tale om en rigtig familiebil, for Eletre SUV har god plads både på forsæderne og bagsæderne samt et rummeligt bagagerum på 688 liter. Eletre vil kunne købes i en model med plads til 4 samt i en model med plads til 5 personer. Begge modeller vil have 2 iso-fix beslag monteret, så det vil være nemt at indsætte autostole til mindre børn.

Prisen på Lotus Eletre

Det forventes at Lotus Eletre debuterer på udvalgte europæiske markeder til priser fra 95.990 euro, det vil svare til ca. 714.000 danske kroner. Den lidt kraftigere Eletre R forventes at få en startpris på 150.990 euro. 

Mere til historien

Lotus Cars er en britisk bilproducent, der har specialiseret sig i sports- og konkurrencebiler. Firmaet blev grundlagt i 1952 i Hornsey, et distrikt af det nordlige London, i England. Lotus blev grundlagt af Colin Chapman, der oprindeligt var flyingeniør. Navnet Lotus var det kælenavn, grundlæggeren Colin Chapman oprindeligt havde givet sin kone.

Firmaets første bil til helt almindelig landevejsbrug var sportsvognen Elite fra 1957. Den første generation af Elite Type 14 blev produceret fra 1957 til 1963 og anden generations model blev produceret fra 1974 til 1982.

Hvis du overvejer at investere i en elbil, kan du med fordel læse vores guide til køb af elbil.