Fujifilm har skabt endnu en anbefalelsesværdig smartphoneprinter samt SQUARE Link-appen, der er en lille genistreg.

Vi er efterhånden ret velbevandret i Fujifilms Instax-printerprodukter, hvor vi tidligere blandt andet har anmeldt instax mini Link 2 og instax mini Evo.

Denne gang har vi fået tilsendt INSTAX SQUARE Link, der er en smartphoneprinter til instant-foto- printning direkte fra mobilen, som blandt andet byder på en nyskabelse i form af AR Print, hvor effekter bliver tydelige med en QR-kode, så kun modtageren kan se dem. 

Denne gang går vi også i dybden med den medfølgende mobil-app INSTAX SQUARE Link til iPhone og Android, som efter vores mening er en lille genistreg i sig selv med rigtig mange fantastiske funktioner.

Vi anmelder her Fujifilm INSTAX SQUARE Link med en vejledende udsalgspris på 1.100,00 kroner.

Plusser

 • Hurtig udskrift
 • Fantastik app
 • Firkant-fotos
 • Let at bruge
 • Nem opsætning
 • Pænt design
 • AR-print
 • OK pris

Minusser

 • USB-kabel for kort
 • Klap til lader er svær af få op

Samlet bedømmelse

Denne mobilprinter til instant-udskrivning fotos er på alle måder en gennemført lille printer og et rigtig godt køb til prisen, hvor vi især vil fremhæve den enkle brugerflade, hurtige udskrivning og den virkelig gennemarbejdede SQUARE Link-app, der er en klar forbedring sammenlignet med tidligere mobilprinter apps, som vi har testet fra Fujifilm til brug ved instant-fotografering. Samtidig er man nødt til at prøve, hvor genialt det er, at tage et billede på mobilen, hvorefter man bare selv kan printe det ud som foto på INSTAX SQUARE Link.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for INSTAX SQUARE Link

 • Model: Fujifilm INSTAX SQUARE Link
 • Understøttet billedformat - JPEG; PNG, HEIF, DNG
 • Udskriftstid: Cirka 12 sekunder
 • Film fremkaldelsestid: Cirka 90 sekunder
 • Film størrelse: 86mm x 72mm, Billedstørrelse - 62mm x 62mm
 • Filmkapacitet: Cirka 100 billeder ved fuld opladning
 • Opladningstid: Cirka 80 til 120 minutter
 • Forbindelse: Bluetooth Ver. 4.2 (BLE)
 • Dimensioner: 105 mm x 127,5 mm x 37,5mm, 236 gran
 • Tilbehør: USB-kabel (type-C, længde: 30cm

Billedgalleri

Unboxing

Fujifilm INSTAX SQUARE Link - Unboxing
 
Kassen indeholder udover selve Fujifilm INSTAX SQUARE Link-printeren, USB-kabel, brugervejledning og endelig film, som er ekstra tilbehør.

Hurtig opsætning og ibrugtagning

Vi starter med at isætte filmkassetten i printeren, og det er superlet, da du blot skal sørge for at den gule streg i printeren følger den gule streg på filmkassetten, så er du faktisk Good To Go. Herefter henter vi INSTAX SQUARE Link-appen i App Store på vores iPhone, og giver appen de nødvendige tilladelser til at få adgang til kamera og fotos for at kunne bruge enheden. Vi forbinder herefter appen sammen med  INSTAX SQUARE Link fotoprinteren via af Bluetooth uden at møde problemer.

Design og funktionalitet

Der er tale om et no-nonsens produkt fra Fujifilm med et par enkelte knapper på og et enkelt, men alligevel elegant design. Vi kan rigtig godt lide det rillede design med den stribede tekstur, som gør at enheden minder lidt om en flot designet Powerbank udviklet af Apple, som vi også skrev om instax mini link 2. Den store knap på forsiden er både markant og nyttig. Den har en stor LED-stribe omkring sig, som giver dig info omkring appens tilstand, status, og funktionsknappen og ved siden af den sidder printknappen.

Når det kommer til dimensionerne, så er denne mobile fotoprinter lidt for stor til en bukselomme, men kan sagtens være i en jakkelomme - større er den heller ikke.

Fysisk betjening af enheden og appen

Der er tale om en treenighed, som består af en smartphone, mobilprinteren og appen som i flot sammenspil får det hele til at gå op i en højere enhed. Du åbner appen og tager et billede inde i appen og printer det herefter ud med printknappen. Men du kan også vælge at importere et billede fra din fotomappe på mobilen til appen, og herefter printe billede ud på fotoprinteren. Vores foretrukne metode er at tage billede direkte inde i appen, da en ramme hjælper dig med at tilpasse motivet til den fysiske størrelse på billedet. Det kræver ikke ret meget snilde at benytte denne treenighed og det tager 8 til 12 sekunder at udskrive et foto og omkring 1 1/2 minut til selve fremkaldelsen - alt afhængigt af temperaturen på omgivelserne. Vi sætter mere fokus på selve INSTAX SQUARE Link-appen længere nede i anmeldelsen.

Printkvalitet

Kigger vi nærmere på billedkvaliteten af de printede fotos, så afhænger meget naturligvis af kvaliteten på kameraet på mobil, og brugerens evner som fotograf. Men har du en fornuftig mobil med en rimeligt kamera, og er du nogenlunde god til at tage billeder, så får du nogle ret flotte billeder på print med INSTAX SQUARE Link. Det er naturligvis ikke, som hvis du får fremkaldt billeder hos fotohandleren eller Fujifilm online - men billederne printet på den lille smartphone fra Fujifilm er rigtig gode til hverdagsbrug, ferien og festlige lejligheder, hvor der lige hurtigt skal skabes et minde i form af et instant-foto.

Hvordan virker AR print i praksis?

En ting, som vi i lagde ud med at rose INSTAX SQUARE Link for, er funktionen med AR-print, som tilføjer en ekstra dimension til dine billeder, ved blot at scanne en QR-kode med din smartphone. Det fungerer overraskende godt - og det er vel en funktion som man kan kalde nice to have, men ikke nødvendigvis need to have - men derfor er det nu alligevel fedt. I praksis er der tale om en simpel udført funktion med en stor effekt for dine fotos, hvor du kan tilføje tekst, filtre og andre sjove GIF'er, som du kalder frem bagefter med QR-koden.

INSTAX SQUARE Link-appen er fantastisk!

Der skal normalt ret meget til at ophidse os over en app, men Fujifilm har med INSTAX SQUARE Link-appen sat den lige i skabet, da der er skabt et fantastik sammenspil mellem appen og softwaren. Og vi vil gerne ligge ud med at rose Fujifilm for at have skabt en særdeles gennemprøvet, enkelt og logisk brugerflade i appen.

INSTAX SQUARE Link-app - Brugerflade

Betjeningen er ganske enkelt så logisk og nem at gå til, at du aldrig er i tvivl om, hvilken virtuel-funktion, der udfører hvilen opgave. For de knap så tekniske mindede, så er det stort set umuligt at fare vild i denne foto-app.

Herefter vi rose Fujifilm for in-app muligheden for at tage et foto, hvilket både fungerer rigtig godt og er en lille smule genialt.

INSTAX SQUARE Link-app - Tag et foto

Vi har set det tusinde gange med smartphone-apps, der har indbygget in-app-fotografering, men vi har ikke før set det, så elegant og gennemarbejdet som i INSTAX SQUARE Link-appen fra Fujifilm. Det spiller bare max, hvor vi især vil fremhæve, at selve fotorammen angiver størrelsen på det færdige printede firkant billede. Det giver en helt uset mulighed for brugertilpasning af det færdige motiv - godt tænkt Fuji!

INSTAX SQUARE Link-app - Udskift

Når der skal bestilles en udskift i appen til printeren, så består brugerfladen af flere muligheder for at lave tilpasninger af motivet inden udskift. Du kan lave alt lige fra tekst/sticker og almindelig velkendt redigering til oprettelse af diverse filtre - se mere på billedet foroven. Når du så har lavet dine tilpasninger eller ej, så trykker du blot på print-ikonet, så sender INSTAX SQUARE Link-appen en printbesked til mobilprinteren, hvorefter enheden skriver billedet ud - uhyre simpelt er det.

Skal du så købe INSTAX SQUARE Link? 

Inden du trækker pengekatten frem, så bør du gøre op med dig selv, hvor stort dit behov er for at printe fysiske fotos, og vi gætter på, at det kan være større, end du umiddelbart tror. Det har det vist sig for vores vedkommende, hvor vi har printet vores feriebilleder på Instax mini Evo og smidt billederne i en ramme - og vi og vores børn glæder over at kigge dem hver dag. Det som du kommer til at acceptere er, at billeder printet på INSTAX SQUARE Link er mindre end formatet på et almindeligt standardfoto - men for vores vedkommende betyder det ikke så meget, da der så bare kan være flere billeder i rammen.

Du kan købe INSTAX SQUARE Link hos Instax.dk her!

Der findes et instant kamera til ethvert øjeblik og behov, så vi har lavet en guide til dig, så du kan opnå det bedste køb.

Tak til Fujifilm Danmark

Vi vil gerne takke Fujifilm og herunder Instax.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Instax.dk er en del af Fujifilm, og på hjemmesiden kan du købe instant-kameraer, printere, film og diverse tilbehør til instant-kameraer fra Fujifilm. Vil du gerne ud og se et Instax-kamera i en fysisk butik, før du handler, så henviser hjemmesiden også til den nærmeste forhandler ud fra din bopæl.