Er din MacBook gået i stykker og trænger den til at komme en tur på Mac-værksted? Så overvejer du måske, om det kan betale sig.

Det kan være at kabinettet er revnet, harddisken er stået af, du har spildt vand på tastaturet eller den har behov for at få skiftet batteri. Der kan være mange grunde til, at en MacBook trænger til at blive repareret.

Dyre reparationer

Men det kan være en rigtig dyr fornøjelse, at skulle have sin MacBook en tur på computerværksted til reparation. Timelønnen til en autoriseret tekniker er skyhøj og udgifterne til reservedele løber også hurtigt op. En timeløn på 499 kroner + moms er ikke unormalt for branchen.

Prisen på Mac-reservedele som batteri, kabinet, tastatur og indmad varierer naturligvis efter, om du vælger at benytte originale eller uoriginale dele. Ligegyldigt om du benytter den ene eller den anden type reservedele, så skal Mac-teknikeren stadigvæk have den samme høje timeløn.

Det kan blive dyrt at spare

Du kan også vælge at spare penge på både reservedele og timeløn ved selv at finde Mac-delene på nettet og så forsøge selv at reparere din MacBook. Alternativt kan du forsøge at få en god bekendt til det, som er lidt fiks på fingrene. 

Inden du gør det, så skal du huske at stille dig selv spørgsmålet: Hvor stor er sandsynligheden for, at det går godt, når du vælger selv at rode med din MacBook? Der er så mange ting der kan gå galt, hvis du ikke har helt styr på Mac-reparation. Hvis reparationen går godt, så har du en velfungerende MacBook igen - dog uden nogen former for forhandlergaranti på selve reparationsarbejdet. Går MacBook-reparationen ikke godt, så har du smidt en masse penge ud af vinduet på reservedele og står tilbage med en ubrugelig MacBook.

Køb en ny MacBook

Der findes to rigtige gode alternativer til at smide penge efter en reparation af en i forvejen aldrende MacBook. Første alternativ er, at du kan købe en ny MacBook. Der er mange fordele ved at gøre dette. For det første så får du med det samme en sprit ny og moderne MacBook fra Apple med garanti, service, mulighed for reparation og 2 års reklamationsret. Det er da heller ikke så tosset. Så gælder det bare om, at finde den helt rigtige MacBook til dit behov.

Køb en brugt MacBook

Det andet alternativ, til at smide penge efter en reparation af din gamle MacBook, er at du vælger at købe en brugt eller demo MacBook. Du sparer for det første en bunke penge sammenlignet med at skulle ud at køb en helt ny MacBook. Besparelsen kan i flere tilfælde være helt op til 50% på købet sammenlignet med hvis du køber en helt ny MacBook. 

Køb brugt hos forhandler

Hvis du finder en demo eller brugt MacBook hos en forhandler, får du en lang række andre fordele sammenlignet med at du køber en brugt MacBook af en privat person. Du er garanteret 2 års reklamationsret, ret til ombytning og evt. reparation. Hvis dit køb foregår online, så får du også 14 dages fortrydelsesret med oven i hatten. Inden du foretager købet, kan du med fordel tjekke forhandleren på Trustpilot.dk, så du er sikker på en ordentlig og sikker handel. Når du vælger at købe en brugt eller demo MacBook hos en forhandler, så er du også garanteret at enheden er efterset, rengjort og afprøvet, så alt virker som det skal, når du modtager din "nye" MacBook med fragtmanden.

Køb brugt hos privatperson

Det er dog ikke altid, at du lige kan finde den brugte MacBook, du gerne vil have, hos en forhandler. Men der er ingen grund til at give op. For du kan også finde mange brugte MacBooks i god stand, hvor det er privatpersoner, der sælger dem. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke har nogen garanti, hvis du køber en brugt bærbar af en privatperson.

Hvad skal du vælge?

Skal du så vælge at reparere på din nuværende MacBook, købe en helt ny eller måske en brugt model? Ja det er helt op til eget temperament og dit relle behov. Det er kun dig der ved, om din nuværende MacBook lever så meget op til dine behov, at den er værd at kaste penge efter, eller om du kommer bedre i mål ved at købe en anden.