Selvom du måske har en Mac, kender du ikke nødvendigvis denne hemmelige genvej på din Apple-computer.

Hemmeligheder findes der rigtig mange og, og når de først er afsløret, så er det jo ikke en hemmelighed mere.

Den hemmelighed som vi her vil afsløre vedrører den populære MacBook fra Apple, som er et fast inventar i mange hjem, på arbejdspladser og i et utal af studerendes skoletasker.

En uundværlig genvej i kommunikation

Den genvej som vi taler om er komplet uundværlig, når det gælder moderne kommunikation. Det er de små humørikoner, emojis, som vi taler om. For det er ikke kun, når du sender en sms til dine venner, at de er relevante. Du kan nemlig også tilføje og bruge ikonerne, når du skriver beskeder på din Mac-computer.

Hvad er en emoji?

Emojis er ideogrammer og smileys også kaldet humørikoner. Der er tale om et grafisk stiliseret enkelt piktogram, der ved at sammensætte nogle tegn kan fortolkes som et ansigtsudtryk.

I dag er man gået fra at sammensætte tegn som eksempelvis :-) til at bruge et billede af et gult ansigt med en smiley mund eller animerede gif-billeder. De nyere grafisk-beserede humørikoner anvendes til at udtrykke hvordan en tekstbesked skal opfattes.

Man kunne godt foranledes til at tro, at emojis er en opfindelse, der er kommet frem, efter vi er begyndt at kommunikere meget via mobiler og computere. Men det er ikke tilfældet. I breve fra år 1900 er der fundet eksempler på at afsenderen har benyttet sig af at tegne en sur og glad smiley til modtageren.

Sådan laver du emojis på din Mac

Sidder du ved en Mac, så skal du trykke tasterne:

CMD + CTRL + SPACE 

Så kommer det hemmelige emoji-tastatur frem på skærmen på din skærm. Her kan du, som du allerede kender det fra eksempelvis din mobiltelefon, vælge mellem et utal af emojis, som lige passer til dit humør og beskedernes indhold, når du for eksempel skriver mails og statusopdateringer.

Så det er bare om at komme i gang med at bruge emoljierne på din Mac og derved lave dine beskeder lidt mere personlige.