Er det mon muligt at få topydelse ud af en gamle Mac, så den ikke skal udskiftes, ved at investere i et eksternt grafikkort?

Mangler du smæk på ydelsen i din gamle MacBook, så har du sikkert overvejet at købe et eksternt grafikkort for at slippe for at skulle køb en helt ny Mac. 

Savner du kraft på din MacBook, så findes der faktisk allerede i dag en løsning, hvor du tilslutter en ekstern boks med et grafikkort i til din Apple computer.

Boks med indbygget grafikkort

Det amerikanske firma Bizon tilbyder en såkaldt BizonBox 3, som er en boks med et eksternt grafikkort, som du kan tilslutte til din MacBook eller hvilken som helst anden Mac for den sags skyld.

Sådan fungerer BizonBox 3 til Mac

Der tale om en kasse, hvor du selv kan tilføje det grafikkort som du gerne vil have til din Mac som eksempelvis NVIDIA GTX 960, 980 eller 1060. Kun din fantasi og pengepung sætter grænsen. Når boksen er færdigkonfigureret efter dine ønsker, så kan du tilslutte den til din MacBook via Thunderbolt porten.

10 gange mere fart over feltet

Bizon lover selv at den eksterne grafikboks vil kunne øge hastigheden i spil og programmer med helt op til 10 gange sammenlignet med standard grafikkortet fra Apple, som er indbygget i en Mac.

Du kan læse mere om grafikboksen til Mac her!

Kan grafikkortet klare opgaven?

Så er det endelige spørgsmål blot, om et eksternt grafikkort kan klare opgaven? Du får ved at investere i et eksternt grafikkort til din Mac, mulighed for meget hurtigere at afviklet de programmer, som du bruger. Du skal blot gøre op med dig selv, om din Mac er af en stand, hvor du vil ofte pengene på den eller om pengene er bedre givet ud ved at købe en ny. For det kan være svært at finde frem til den rette balance mellem om en reparation eller en udskiftning er det bedste valg.