Har du behov for at skifte adgangskode på din Apple-konto, så viser vi dig her, hvordan du gør.

Det er en god idé, at du jævnligt ændrer adgangskoden til iCloud for at beskytte de personlige oplysninger, som du har lagret på dine enheder hos Apple. 

Hvad er et Apple-ID

Apple-ID er en godkendelsesmetode, der bruges af Apple til både deres iPhone, iPad, Mac og andre Apple-enheder. Et Apple-ID indeholder den enkelte brugers personlige oplysninger og indstillinger. Når et Apple-ID bruges til at logge ind på en Apple-enhed, vil enheden automatisk bruge de indstillinger, der er knyttet til selve Apple-ID'et. Man kan sige, at dit Apple-ID giver adgang til den konto, som du skal bruge for at få adgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime. 

Sådan ændres adgangskoden til Apple-ID

Du kan vælge at ændre koden til dit Apple-ID selv hvis du ikke er i nærheden af dine Apple-enheder. For du kan nemlig nemt og hurtigt gøre det på Apples hjemmeside. 

Du kan følge denne vedledning for at ændre adgangskoden til dit Apple-ID: 
  1. Log på kontosiden for dit Apple-ID på Apples hjemmeside
  2. Klik så på Rediger adgangskode i afsnittet Sikkerhed
  3. Indtast din nuværende adgangskode, indtast en ny adgangskode, og bekræft så den nye adgangskode.
  4. Klik derefter på Skift adgangskode
  5. Herefter skal du logge på med den nye adgangskode til dit Apple-ID for at få adgang til Apples funktioner og tjenester. 

Hvis du har glemt koden til dit Apple-ID

Kan du ikke huske adgangskoden til dit Apple-konto, kan du også finde hjælpe på Apples hjemmeside. Du kan nemlig bruge denne vejledning for at nulstille den. 

Når du har nulstillet adgangskoden, skal du huske at opdatere dit Apple-ID med den nye adgangskode på alle de Apple-tjenester, som du benytter.

Koden er personlig

Et Apple-ID er den personlige konto, du bruger til at få adgang til Apple-tjenester og til at få adgang til dit indhold på alle dine enheder og internettet. Derfor er det vigtigt, at din kode til dit Apple-ID også er din personlige kode. Så lad være med at dele koden med andre.

Apple anbefaler nemlig, at du ikke deler dit Apple-ID med andre. I stedet kan du indstille Familiedeling, herved bruger hver person sit eget Apple-ID, men familien kan vælge at dele køb, abonnementer og meget mere. Fordelen ved at bruge Familiedeling er, at I deler en masse, men uden at dele personlige oplysninger som e-mail, tekstbeskeder og adgangskoder.