Der findes flere måde, hvorpå du kan sælge dit brugte Apple produkt. Vi tager her temperaturen på de bedste metoder.

Skal du alligevel til at bøvle med at sælge din gamle iPhone, iPad eller Mac, hvorfor så ikke forsøge få den højest mulige pris, når du nu er ved det.

Du kan både benytte dig af Buy Back-programmer fra eksempelvis Apple, Humac og Elgiganten. Du kan også vælge at sælge til private på nettet eller du kan sælge til reseller butikker.Vi vil hjælpe dig med at gennemskue, hvor du opnår den bedste pris for dit brugte Apple produkt.

Buy Back-programmer

Buy Back er på vej til at blive en populær måde for danskerne at afhænde deres brugte Apple produkter på. Hvordan virker det, og hvilke butikker tilbyder løsningen i Danmark? Det kigger vi altsammen nærmere på her.

Hvordan virker Buy Back?

Kort fortalt så er Buy Back, når en Apple butik betaler dig penge for dit gamle Apple produkt. Du modtager så kolde kontanter eller et tilgodebevis, som du kan bruge til at købe nye produkter for. Prisen for dit Apple produkt afhænger af funktionalitet, stand og årgang. Jo bedre, jo bedre en pris kan du få fra butikken.

Hvem tilbyder Buy Back?

I Danmark er der efterhånden flere butikker og forhandlere, som tilbyder Apple Buy Back-programmer. Apple Buy Back finder du online på Apples egen hjemmeside. Apple Buy Back bliver også udbudt af fysiske butikker i Danmark som Humac og Elgiganten. En fordel med Buy Back-programmet fra Elgiganten er, at du ikke kun kan bruge pengene til at købe nye Apple pordukter for - du må også gerne købe en ny støvsuger eller noget andet. Apples eget og officielle Buy Back-program fungerer ved, at du få udleveret et gavekort til Apples Online Store, som du så kan købe andre Apple produkter for. Humac giver dig kontanter for dit game Apple produkt, som du kan handle for i butikken.

Fordele og ulemper ved Buy Back

Den åbenlyse fordel ved at sælge sin gamle iPad eller iPhone gennem et Buy Back-program er, at det er enkelt. Du afleverer eller sender produktet, så får du oplyst en pris. Accepterer du prisen - bang så er dit Apple produkt solgt, og du står med penge eller et tilgodebevis. En smidig og enkel proces, hvor du slipper for at skulle bøvle med at rykke dit brugte Apple produkt på nettet for at sælge det på eksempelvis DBA og efterfølgende skulle svare på spørgsmål fra potentielle købere - og derefter endelig skulle fremsende varen med fragtmand til køber.

En ulempe med Apple Buy Back-programmer, men også andre Buy Back-programmer, er, at du kan få en forholdsvis lav pris for din brugte iPad eller MacBook sammenlignet med, hvad du vil kunne opnå ved at sælge privat på nettet.

Privatsalg på nettet

Privatsalg af brugte Apple produkter på internettet foregår oftest gennem de store portaler eller markedspladser: DBA, Gul & Gratis og Facebook Markedsplads. Her mødes køber og sælger online - og bliver enige om en salgspris, som er attraktiv for begge partere udfra den indrykkede salgsannonce.

Hvordan virker privatsalg?

Du starter ud med at oprette en online brugerprofil på en portalen, eksempelvis DBA eller Gul & Gratis, med dine personlige data som navn, adresse, mail og telefon. Det er samtidig en god idé at takke ja til NemID-validering, da det sender et signal om en troværdig sælgerprofil til potentielle købere. Du tager et billede af dit Apple produkt fx en iPhone, som du uploader og skriver en lille tekst til, så har du en færdig salgsannonce. På denne måde kan du online i kontakt med tusindvis af potentielle købere til dit produkt online.

Hvem tilbyder privatsalg?

De to største online aktører i Danmark, når det kommer til salg af brugte varer er Den Blå Avis (DBA) og Gul & Gratis. Der er her tale om de to største og mest seriøse online markedspladser i Danmark med de fleste brugere, besøgende og udbudte varer. Det er samtidig let at oprette en gratis salgsannonce - det tager ikke mange minutter.

Mange Facebook brugere vælger også at sætte deres brugte varer til salg på Facebook Markedsplads. Det er nemt og hurtigt, hvis du i forvejen har en Facebook profil og er vant til at færdes i systemet.

Fordele og ulemper ved privatsalg

En stor fordel ved privatsalg er, at du via en salgsannonce på internettet kommer i kontakt med tusindvis af mulige købere - og dermed har mulighed for at få en langt højere pris for din brugte iPad eller iPhone sammenlignet med Buy Back-programmerne. En anden fordel er, at der er tale om en enkel salgsform, hvor du kan kommunikere med mulige købere via app, mail, sms eller telefon. Ofte er der også mulighed for at spare mange penge på fragten, da du kan købe og udskrive en onlinefragtseddel direkte på portalen.

En stor ulempe ved at sælge sit gamle Apple produkt ved et privatsalg på nettet er, at du vil støde på mange useriøse købere, som vil underbyde dig og som kan stille mange mærkelige spørgsmål til dit produkt. Svindel kan også forekomme med købere, som vil presse dig til at sende varen, før du har modtaget pengene.

Reseller butikker

Der er sket et sandt boom i antaller af butikker online og fysisk, som handler med brugte Apple produkter såsom Macs. Flere forhandlere har nemlig opdaget, at det er en god forretning at handle med gamle Apple produkter, da efterspørgslen er stor. De fleste reseller butikker tilbyder også, at du kan sælge dit brugte Apple produkt, som de så kan sælge videre.

Hvordan virker reseller butikker?

Reseller butikker som køber brugte Apple produkter til videresalg kan både eksistere som en online webshop på internettet eller som en fysisk forretning. Du sælger derfor dit brugte Apple produkt på hjemmesiden, hvis det er en online butik, hvorefter du sender varen og modtager penge ind på din bankkonto. Du starter naturligvis først ud med at få en online købstilbud på dit Apple produt, som du så kan vælge at tage acceptere eller takke nej til, hvis du synes buddet er for lavt. Er der tale om en fysisk butik, ja så går du bare ind i butikken med din gamle iPhone, iPad eller Mac og beder om at få et købstilbud. Så får du pengene herefter kontant udbetalt eller ind på din bankonto - alt efter butikkens politik. Det er uforpligtende, at få en købstilbud, så du kan bare sige nej til at sælge, hvis du synes, prisen er for lav.

Hvilke reseller butikker findes der?

Der findes rigtig mange Reseller butikker som videresælger brugte Apple produkter. Det kan være alt fra den lille lokale IT-biks nede på hjørnet i din by eller en stor onlineforhandler som GreenMind, der nok er den største og mest dominerende aktør i Danmark, når det kommer til at købe og sælge brugte Apple produkter. Af andre Reseller-butikker kan nævnes Brugtecomputere.dk.

Fordele og ulemper ved reseller butikker

Den åbenlys fordel ved at sælge sin gamle MacBook eller iPad gennem en reseller butik er, at det er uhyre enkelt. Du afleverer produktet i en fysisk butik eller sender produktet, så får du oplyst en pris. Accepterer du prisen - bang så er dit Apple produkt solgt, og du står med penge eller et tilgodebevis. En smidig og enkel proces, hvor du slipper for at skulle bøvle med at rykke dit brugte Apple produkt til salg på nettet for at sælge det på eksempelvis DBA eller Gul & Gratis - og efterfølgende skulle svare på spørgsmål fra potentielle købere - og derefter endelig skulle fremsende varen med fragtmand til køber.

En ulempe ved reseller butikkerne, som også gælder ved Buy Back, er at du typisk opnår en relativ lille pris for din brugte iPad eller MacBook, end hvis du selv foretager et privatsalg af produktet på nettet.

Konklusion: Hvor får du den højeste brugtpris?

Hvor opnår du så den bedste pris for dit brugte Apple produkt? Er det via et Buy Back-program. Eller er det som et privatsalg på nettet. Eller er det måske ved alt benytte en reseller butik. Konklusionen er hel klar: Du får den højeste brugtpris for dit Apple produkt med et privatsalg på nettet. Forklaringen er faktisk ganske enkel. Ved at lave et privatsalg på nettet skærer du nemlig mellemmanden væk, Buy Back butikken eller reseller butikken, som jo skal tjene penge på at videresælge dit Apple produkt efterfølgende. Den fortjeneste kan du selv score med en ganske lille arbejdsindsats.

Med et privatsalg får du din vare ud til en større potentiel købermasse, hvilket betyder en højere pris på dit brugte Apple produkt, da det jo i sidste ende handler om udbud og efterspørgsel.

Er du til en hurtig handel og en smidigere salgsproces, så kan Buy Back-programmerne være at foretrække, hvis du kan leve med at få færre penge for dit brugte Apple udstyr.