Vi guider der her til, hvilken iMac du med fordel kan købe, hvis du har forelsket dig i Apples All-in-one computer.

En iMac er ikke bare en iMac. For selvom Apple har valgt, at de kun har én mode, så har du alligevel stor valgmulighed, når du skal vælge din iMac.

Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken iMac, som du med fordel kan købe.

Hvilken udstyrsmodel som du skal investere i afhænger af flere forhold.

For det første hvad skal du bruge computeren til? Hvor tunge programmer skal du køre på den? Skal du redigere billeder i PhotoShop? Eller skal du arbejde med videobehandling?

Vi giver dig her en hjælpende hånd, og guider dig til det bedste iMac-køb.

Lækkert design

iMac er Apples ikoniske alt-i-en computer lavet i aluminium med en indbygget skærm, som vil pynte på ethvert skrivebord. Den byder samtidig på en høj ydeevne for pengene og fås i hele syv lækre farver, som er grøn, gul, orange, lyserød, lilla, blå og sølv. Den er lavet i et lækkert og ufattelig tyndt design. Den er nemlig kun 11,5 mm bred. Gennem tiderne har Apple fremvist iMac modeller i forskellig størrelse, men i dag er skærmen på 24". 

Hvem egner iMac sig til?

En iMac er perfekt til både nybegyndere og de mere krævende brugere. Den er fantastisk til at håndtere de mere generelle og simple opgaver, men kommer også til sin ret ved de mere tunge opgaver. Den er optimal til personen, som har behov for det komplette setup (tastatur, mus og skærm) og som ønsker at arbejde effektivt.

Hvad siger specifikationerne?

Den kommer med en 24-tommer stor og klar 4,5K-opløsning (4,5 gange fuld HD) Retina-skærm. Den har de bedste kamera, mikrofoner og højttalere, som en Mac kan præstere. Modellen er udstyret med en Apple M1-chip, der er Apples hurtigste på markedet. Apples M1-chip integrerer både processor, grafik, hukommelse og meget mere i enkelt chip. 

Du kan vælge din iMac med 8 eller 16 GB ram og fra 265 GB til 2 TB SSD-lager. 

Du kan også selv vælge, om du ønsker at din iMac skal komme med en Magic Mouse, Magic Trackpad eller begge dele sammen med tastaturet. 

Hvad skal jeg vælge?

Ligegyldigt om du vælger den billigste eller den dyreste model, får du en stationær computer, der kan klare mange af hverdagens opgaver hurtigt og effektivt. Du får også en smart og flot computer, der vil pynte på ethvert skrivebord. 

Hvilken udstyrsmodel, du bør vælge, er mere individuelt. Nogle har ikke behov for så stor harddisk og så mange ram, da de skal bruge den stationære computer til almindeligt arbejde. Andre har behov for virkelig meget lagerplads og hurtig arbejdshukommelse, da de eksempelvis arbejder med video, grafik og billeder i en høj opløsning. Den store model er også velegnet til den mere krævende bruger, der har mange og tunge programmer kørende på én gang. 

Ligeledes er det også forskelligt, hvem der har behov for både mus og trackpad og hvem der skal have et større tastatur med numeriske taster og hvem, der ikke har det behov.

Hvad koster en iMac?

Du skal både spørge dig selv, hvad du skal bruge din nye iMac til, men også hvilket budget du har at købe en ny computer for. For det kan godt være, at du er fristet af at købe alle tilvalgsmuligheder, men det er ikke sikkert, at din pengepung er helt enig.

Priserne på Apples iMac ligger i dag på mellem ca. 11.550 kr. for den billigste udstyrsmodel til ca. 25.300 kr. for den dyreste.