Vi guider dig til den bedste streamingboks til HBO Max, Netflix med flere.

Priserne er forskellige på streamingbokse, og det samme er billedkvaliteten. Det med prisen, det kan vi fleste forholde os til. Men vidste du godt, at de forskellige bokse ikke nødvendigvis giver samme billedkvalitet på din fladskærm. 

Det kræver nemlig den helt rigtig TV-boks at spille stuealteret maksimalt op. 

Streaming er populært 

Hvis du gerne vil se et stort udvalg af film og serier, så er det ikke til at komme udenom streamingtjenesterne. Det er nemt og bekvemt selv at kunne bestemme, hvilken film eller serie, man gerne vil se og hvornår man gerne vil se den. Derfor har danskerne også i den grad taget streaming til sig. Der findes mange gode streamingtjenester som Disney +, HBO Max, Netflix, C More, ViaPlay, TV2 Play, Amazon Prime Video, Apple TV+ og mange flere. Senest har Sky Showtime også meldt sig på banen i kampen om danskernes gunst.

Streamingbokse

Du kan sagtens streame på både din mobil og din tablet, men det er nu nemmere at samle hele familien og få den fede filmoplevelse, hvis du bruger dit tv. Derfor er der også mange smarte streamingbokse, der kan hjælpe dig med at få filmoplevelsen over på stuealteret. Vi har kigge på nogle af dem her.

Apple TV4K

Apple TV 4K er den meste brugervenlige TV-boks på markedet. Den kan let betjenes af hele familien. Den er udstyret med sit helt eget styresystem tvOS og en tilhørende App Store, hvor der kan hentes mange nyttige tv-apps og spil. Der findes apps til Apple TV+, DR TV, ViaPlay, Netflix, HBO Max og TV2 Play, SkyShowtime blandt mange. Streamingboksen fra Apple virker sammen med stemmeassistenten Siri. Apple TV 4K er designet til aldrig at slukke, så den altid er klar til brug. TTV-boksen fra Apple kan afspille video i 4K, og der medfølger en smart fjernbetjening med touch og gyro, så du også kan bruge den som gamingcontroller. Apple TV 4K er nemlig også er en lille spilkonsol, hvor du kan hente mange fremragende spiltitler i den tilhøre App Store.

Google Chromecast Ultra

Google Chromecast Ultra er en lille TV-dongle, der tilsluttes fladskærmen på bagsiden via HDMI. Chromecast kommer ikke udstyret med sit eget styresystem, da der er tale om en modtager, der kan streame indhold fra mobil, computer og tablet til fladskærmen. Der er tale om en enkel konstruktion, hvor det er nemt at sende indhold fra en enhed til fladskærmen, som virker på tværs af Android og iOS. Du starter eksempelvis din smartphone med Netflix eller YouTube, og vælger derefter Google Chromecast som afspiller via et lille logo på afspilleren. Prisskiltet er særdeles attraktivt, hvilket gør Chromecast Ultra til en populær lille fætter i mange husstande som en billig genvej til at komme i gang med streaming.  

Amazon Fire TV

Fire TV-boksen fra Amazon kom på markedet i 2014 og har siden fået følgeskab af Fire TV Stick, der er en lille TV-dongle, der tilsluttes til fladskærmen via HDMI. I dag findes der også en Amazon Fire TV, der understøtter 4K-kvalitet. Streamingboksen fra Amazon kommer med en velfungerende fjernbetjening og kan samtidig også betjenes via stemmestyring som en af de få tvbokse på markedet sammen med Apple TV. Amazon har bygget boksen op omkring Android som styresystem, hvorefter de har ændret det efter deres egen smag og ønsker. Det betyder, at apps skal være specielt udviklet til enheden for at virke. Apps tæller allerede i dag Netflix, HBO Max og Amazons egen tv-service Amazon Prime Video, der har mange egne serier samt programmer som det tidligere TopGear i form af The Grabd Tour. Fire TV kan også bruges som en spilkonsol ved tilkøb af en gamingcontroller. 

Roku

Roku er ikke så kendt i Danmark endnu, men er en yderst populær streamingboks i USA, hvor den er i tæt konkurrence med Apple TV. Roku 4 klarer 4K-opløsning som high-end modellen i Roku-serien. Rokus TV-bokse er kendt for at være meget strømbesparende og er også tændt konstant, så det er let at tilgå indholdet. Enheden kommer med en fjernbetjening og virker indtil videre med Netflix i Danmark. Skal du have fingrene i den smart boks, er der ikke mange forhandlere i Danmark, der har den på lager, så du skal måske en tur forbi Amazon eller eBay.  

Vælg TV-boks efter dit behov

Du kan få både sticks og bokse til dit tv i mange prisklasser. Så du skal først og fremmest gøre op med dig selv, hvad du er villige til at smide efter en TV-boks. Men vær opmærksom på, at pris og kvalitet har det med at hænge sammen. En high-end TV-boks som Apple TV 4K kan typisk holde meget længere og byder på så mange flere oplevelser og funktioner sammenlignet med de helt billige TV-bokse.

Du skal også gøre op med dig selv, om du vil have en decideret TV-boks, der kan bruges med integrerede apps og fjernbetjening. Du kan nemlig også vælge en modtager, hvor du skal styre din streamingtjeneste på din mobil eller tablet. Nogle TV-bokse kan også bruges til at spille på, enten med den tilhørende fjernbetjening eller ved at købe en controller til. Det er også et behov, du skal gøre op med dig selv, om du har. Kan det være rart, at have muligheden for at samle venner og familie foran tv´et søndag formiddag til et hurtigt spil?