Leder du efter et nyt smartwatch, så viser vi her, hvad du skal kigge efter og hvad du bør vide, før du køber.

Kampen om håndleddet er for alvor skudt i gang med et marked for Wearables i hastig vækst anført af Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, som nogle af de største spillere.

Skal du købe et smartwatch til dig selv eller en du holder af. Så er det meget let at fare vild i watch-junglen med forskellige modeller, typer og priser.

Hvordan afgør du egentlig, hvilket der passer til dit behov og budget? Her er en hurtig guide.

Hvad er et smartwatch

Et smartwatch er et digitalt ur med smarte funktioner og forskellige anvendelsesmuligheder. Det kan bruges som normalt armbåndsur med tid, dato og stopur. Den primære funktion er dog som en mobil med telefonfunktioner, GPS til navigering, makker og redskab til effektiv træning/fitness samt som et fantastisk tilbehør til din smartphone. Der er tale om et såkaldt intelligent ur, der også kan følge din motion, kost, søvn og holde øje med din plus. 

Hurtige tips til køb af nyt smartwatch

Her er de mest vigtige ting, som du bør overveje, før du investerer i et smartwatch:

  • Køb ikke et smartwatch, før du ved om det kan arbejde samme med din mobil
  • Vælg et ur med indbygget pulsmåler, hvis du er fitness- eller træningsnarkoman
  • Vær opmærksom på batterilevetiden. Eks. Smartwatches med et e-ink-display som Pebble holder batteriet godt
  • Kig efter et smartwatch, der kan vise klokken også når det ikke er i brug
  • Kontroller at uret sidder godt på håndleddet, og urremmen er nem at udskifte
  • Vælg et smartwatch med en stor App Store, men glem ikke ting som design, kompatibilitet og andre funktioner

Vælg det rigtige smartwatch til dig

Inden du vælger at købe et smartwatch, så gør dig selv og din pengepung en stor tjeneste ved at holde dig til nogle af de mest anerkendte mærker på markedet. Det kan eksempelvis være Apple, Google og Samsung. Der findes et hav af kinesiske kopimærker til få hundrede kroner. Men det kan vise sig at være penge lige ud af vinduet, hvis du køber et billigt mærke, der måske er af dårlig kvalitet. Hvis du holder dig til de mere anerkendte og etablerede mærker på markedet, kan du være mere sikker på, at du får et smartwatch, der vil holde i flere år frem.

Heldigvis findes der rigtig mange gode mærker på markedet. De fås fra nogle hundrede kroner til flere tusinde. Så du kan med fordel indsnævre dit budget, inden du starter med at gå på jagt i watch-junglen, da du ellers kan blive helt overvældet af det store udbud.