Er du helt almindelig forbruger, så giver vi dig her en guide til, hvilken af Apples bærbare, du skal købe.

Apple byder helt grundlæggende på to forskellige bærbare computere, der henvender sig til forskellige målgrupper. Derfor er et af de mest forekommende spørgsmål for mange: Hvilken skal jeg vælge? Er det bedst med en MacBook Air eller en MacBook Pro?

MacBook Air

MacBook Air er Apples bud på en designer-bærbar, hvor alt det overflødige er skåret væk. Den er skåret ud i et aluminiumskabinet med et sort tastatur. Air-modellen har ikke en mekanisk harddisk med en lynhurtig flash disk. Vægten er derfor holdt nede på et absolut minimum på omkring 1,29 kilo. MacBook Air byder på to skærmstørrelser: 13,3" og 13,6". Grundprisen på en MacBook Air starter omkring 9.400 kroner. Den grundlæggende ydelse og hastighed er MEDIUM. Skærmkvaliteten er også MEDIUM sammenlignet med en tilsvarende MacBook Pro. Sammenlignet med mange andre Windows-bærbare på markedet, så er skærmkvaliteten derimod rigtig fin. Når det kommer til størrelsen, så er en MacBook Air tynd og med en lav vægt, der gør den ultramobil at have med på farten. Batteritiden er HØJ og på en fuld opladning rækker det op til 18 timer alt efter brugen. 

Derfor skal du vælge MacBook Air

Grundlæggende er en MacBook Air velegnet til skriveopgaver, internet, mails, musik og apps. Et oplagt valg som bærbar, hvis du er studerende og ikke gider slæbe rundt på en mursten i tasken og vægter lang batteriydelse og samtidig kun har behov for mindre computermuskler til de grafiske opgaver. 

MacBook Pro

MacBook Pro er på mange måder den diametrale modsætning til den lidt lettere MacBook Air. Her er alt det overflødige ikke skåret væk, så vægten ligger derfor omkring 1,4 og 2,15 kilo. Designet er også i ren aluminium. MacBook Pro byder på tre skærmstørrelser: 13,3", 14,2" og 16,2". Harddisken er større, og fås helt op til 2 TB i den lille model og hele 8 TB i de to større modeller. Grundprisen på en MacBook Pro starter ved ca. 12.500 kroner for 13,2" modellen, ca. 17.500 kroner ved 14,2" modellen og ca. 21.800 kroner ved 16,2" modellen. Den grundlæggende ydelse og hastighed er rigtig HØJ. Skærmkvaliteten er HØJ sammenlignet med en MacBook Air. De to største Pro-udgaver byder på Liquid Retina XDR-skærm, der er Apples egen standard for en rigtig høj skærmopløsning. Når det kommer til de fysiske dimensioner, så kommer en MacBook Pro med en medium tykkelse og en højere vægt. Batteritiden på en fuld opladning er HØJ, og det rækker til op til mellem 17 og 21 timer på de forskellige modeller alt efter brugen.

Derfor skal du vælge MacBook Pro

Grundlæggende er en MacBook Pro velegnet til krævende opgaver som billed- og videoredigering og de mest krævende spil. Et oplagt valg som bærbar, hvis du har behov for en computer med en stor og højtopløst skærm og med et overskud af hestekræfter til det meste. Vægten er samtidig ikke det primære behov hos dig, selvom den absolut er acceptabel.

Hvilken model skal du så vælge?

Der er som nævnt forskelle i både skærmstørrelse, harddisken og motorkraften på de forskellige typer af MacBooks. Men der er i høj grad også forskel i priserne. Derfor kan det være en god idé, hvis du indsnævrer dit budget. For det kan ikke betale sig, at du forelsker dig i den helt store MacBook Pro model, hvis pengepungen kun efterlader plads til den mindste udgave af en MacBook Air. 

Derfor skal du afveje både dit nuværende og dit fremtidige behov for, hvad din nye MacBook skal kunne klare op i, hvad du kan og vil betale for en bærbar computer.