Sørg for at holde din Mac opdateret, så din Mac altid yder sit maksimale.

En gang imellem laver Apple nogle store opdateringer, når det kommer til styresystemet til Mac-computerne. Disse opdateringer er værd at holde øje med, da de kan byde på mange nye egenskaber.

For din Mac er ikke bedre end sin sidste opdatering, hvorfor du skal opdatere den løbende for at presse det maksimale ud af den og derved få den ultimative brugeroplevelse.

Kan din Mac opdateres

Hvis du har en nyere Mac kører opdateringerne oftest legende let igennem. Men har du derimode en ældre model, kan det dog godt kræve en udvidelse af hukommelsen med flere RAM, hvilket du kan læse mere om på Apples hjemmeside.

Hvis du er i tvivl om din Macs alder, finder du din Macs lanceringstidspunkt ved at vælge "Om denne Mac" i menuen øverst til højre op skrivebordet.

Sådan opdaterer du en nyere Mac

Hvis din Mac opfylder kravene til opdatering, så opdaterer du den til det nyeste macOS ved at vælge App Store på skrivebordet, hvor den pågældende opdatering vil ligge klar til download. Så er det blot at følge vejledningen.

Sådan opdaterer du en ældre Mac

Apple har ikke droppet understøttelsen af nogle af de gamle Mac-modeller. Det betyder i praksis, at selvom du har en Mac som er helt op til 8 år gammel, så kan den måske alligevel opdateres til det nyeste macOS, så du kan få endnu mere glade af din Mac. Det kan dog som tidligere nævnt i nogle tilfælde godt kræve en med nogle flere RAM. Det kan du kan læse meget mere om på Apples hjemmeside.

Er din Mac en af de modelårgange ikke understøtter de nyeste opdateringer af styresystemet, selvom du udvider hukommelsen, så kan gode råd være dyre, da du så skal træffe en beslutning om, hvad du så vil gøre fremover.

Hvis din Mac alligevel har flere år på bagen, så er det måske alligevel på tide at købe en ny Mac, da det indebærer mange fordele for dig.

Blandt andet er designet blevet flottere, og ydelsen er blevet voldsom hurtigere, og skærmopløsning er nu med 5K, da udviklingen virkelig er gået stærk gennem de sidste 10 år. Derfor kan det måske være på tide, sende din gamle Mac på pension eller sælge den videre og få et lille tilskud til en ny. I denne situation kan det være godt at vide, hvad din gamle Mac er værd