Den fuldeelektriske Volvo EX90 har tovejs-opladning, så det er muligt at bruge strømmen fra bilen i hjemmet, når elprisen er på sit højeste.

Volvos nye elbil fungerer som et rullende energilager, der med tovejs-opladning giver energien videre til resten af hjemmet, når der er behov for det.

Den første Volvo med tovejs-opladning

Den fuldelektriske Volvo EX90, der afsløres den 9. november, vil blive  den første Volvo, som er udviklet til tovejs-opladning., og dermed har EX90 potentiale til at blive en central energikilde i hjemmet, sommerhuset, kolonihaven, campingvognen og lign.

Spar penge på strømmen med smart app

Volvo Cars-appen bliver opdateret, så det bliver muligt med appen at se, hvornår efterspørgslen på el er på lav, som vil give mulighed for at lade bilen op til den billige kWh-pris og herefter gemme den lagrede energi fra bilens batteri til senere brug i hjemmet. Om aftenen, når elpriserne er højere, tilslutter du simpelthen bilen til elnettet og aflader bilens energi.

Sælg overskudsstrømmen fra den fuldelektriske Volvo EX90

Det lyder som en fjern fremtidsvision, men Volvo ser muligheden for, at den enkelte Volvo EX90-ejer kan videresælge strømmen via elnettet, hvis der eksempelvis er tanket billig grøn strøm op på jobbet, så skulle denne kunne videresælges, når bilejeren kommer hjem via elnettet. Konceptet ligner meget det, som eksisterer i dag, hvor solceller videresælger den producerede overskudsstrøm.

Krav til tovejs-opladning i hjemmet

Volvo planlægger at tilbyde den specifikke hardware, der er nødvendig for at begynde at benytte tovejs-opladning, herunder en avanceret vægboks og et energistyringssystem til hjemmet. Andet tilbehør såsom adapterstik til apparater og kabler til opladning af andre biler skulle også blive tilbudt.

Hvis du overvejer at investere i en elbil, kan du med fordel læse vores guide til køb af elbil.