Brug din MacBook som både bærbar og stationær computer ved at forbinde den til en ekstern fladskærm.

Er du meget på farten, men bruger du stadigvæk også lidt tid på hjemmekontoret? Så har du sikkert brug for både en MacBook bærbar og en stationær iMac computer til at klare kontorarbejdet. Vi viser dig her, hvordan du kan nøjes med blot at investere i én enkelt enhed.

Kun én computer nødvendig

En MacBook er i dag udstyret med rå computerkraft, der er fuldt ud på højde med mange stationære computere. Derfor er det blevet en nærliggende idé, at benytte en MacBook som både bærbar og stationær computer. Det er ikke kun på papiret, at det fungerer. Det fungerer faktisk også rigtig godt i praksis.

De bærbare MacBooks fra Apple kan alle forbindes til en ekstern skærm. At bruge en MacBook har også den fordel, at du kan lukke skærmen på den bærbare ned og stadigvæk få et billede frem på den eksterne skærm. Dette er også kendt som "closed clamshell" mode.

Se her, hvad der skal til for at omdanne din MacBook til en stationær iMac-computer.

Du skal bruge følgende enheder

Først om fremmest, så skal du være den heldige ejer af en MacBook, for at komme i gang med at forbinde den til en ekstern skærm. Herved kan du bruge den bærbare Apple computer som en stationær iMac-computer. Når det er på plads, så skal du bruge følgende:

  • En ekstern computer fladskærm med HDMI-udgang til at forbinde til din MacBook
  • For at kunne forbinde din MacBook, skal du bruge et stk Mini DisplayPort til HDMI kabel
  • Til at skrive på skal du bruge et eksternt tastatur, eksempelvis Apple Magic Keyboard
  • En ekstern mus skal der også til - her anbefaler vi Apple Magic Mouse

Fordelen ved at vælge originalt udstyr som det trådløse Magic Keyboard og Magic Mouse fra Apple er, at du får enheder, der byder på de samme genveje og muligheder, som du allerede er vant til og kender fra din MacBook. Det er en rigtig stor fordel i det daglige arbejde, hvis du skrive mange tekster eller surfer meget på nettet.

Sådan forbinder du enhederne

Først skal du forbinde musen og tastaturet via Bluetooth til din MacBook. Herefter sætter du strøm til den eksterne fladskærm. Når det er gjort, sætter du Mini Display Port kablet i den højre side på din MacBook og til HDMI-udgangen på den eksterne PC fladskærm. Hvis du ikke allerede har gjort det, så skal du nu tænde for din MacBook. Den vil nu selv finde den eksterne skærm. 

Nu skulle du gerne have omdannet din MacBook til en stationær iMac computer. Vær opmærksom på, at hvis du er indehaver af en MacBook 12", så skal du istedet bruge et almindeligt USB-kabel til at forbinde den bærbare med den eksterne skærm. Denne model er nemlig ikke udstyret med en Mini Display Port. 

Når du skal bruge din MacBook som en bærbar igen, så er det bare at frakoble Mini Display Port kablet.