Vi giver dig en tjekliste med et par hurtige råd til, hvad du skal huske, før du sælger på DBA.

Skal du have en ny MacBook, så kan du tjene gode penge på af sælge din gamle og dermed få et pænt tilskud til køb af en ny model.

Råd nr. 1 - Få styr på brugtprisen

Inden du sætter din gamle MacBook til salg på DBA, så skal du lige have styr på brugtpriserne på din MacBook-model. Du skal altså finde en realistisk pris, som din Apple-computer kan sælges til, og som du også selv er tilfreds med. Viser det sig, at du ikke kan få en ordentlig pris for din MacBook, så kan du jo vælge at beholde den eller forære den til kæresten, ungerne eller et familiemedlem. Er din brugte MacBook lige så flot som en ny uden skrammer og ridser og med et velfungerende batteri, så kan du forlange en højere pris end hvis du sælger en mishandlet MacBook. Prisen som du kan opnå for din gamle MacBook har også noget at gøre med, om der er tale om en nyere og populær model, og om den stadigvæk er med forhandlergaranti. Jo nyere model, jo højere pris vil du altså kunne opnår for din bærbar.

Et godt sted at tjekke priserne på brugte MacBooks er DBA og Gul & Gratis, hvor du kan søge på lige netop din bærbar-model. Der findes også flere firmaer, som sælger brugte MacBooks som eksempelvis GreenMind. Her skal du være opmærksom på, at prisen er sat efter, at forhandleren yder to års reklamationsret til køberen. Så du skal som udgangspunkt derfor ikke forvente, at du vil kunne opnå den samme pris for din gamle MacBook, hvis garantien er udløbet.

Råd nr. 2 - Her kan du sætte din MacBook til salg

Det er de færreste, der allerede har en køber klar til deres brugte MacBook. Men det er der heldigvis råd for. Der findes nemlig mange smarte og gratis platforme, hvor du kan sætte din bruge Apple-computer til salg. Nogle af de mest anvendte platforme er:
  • DBA (Den Blå Avis)
  • Gul & Gratis
  • Facebook Markedsplads
Det er lidt en smags sag, om du foretrækker den ene eller den måde og platform, når du skal sælge din brugte computer. Ligegyldigt hvad du vælger, så er der mange potentielle købere, der vil se din annonce.

Råd nr. 3 - Sælg din MacBook på det rigtige tidspunkt

Timing er alt, hvilket også gælder for salget af brugte MacBooks, hvor det drejer sig om at time salget for at op den bedste pris. Hvis du gerne vil opnå den højest mulige pris for din MacBook, så er det altid et godt tidspunkt at sælge, lige før den næste og nyeste MacBook-model kommer på markedet. En ny MacBook udgave betyder altid faldende priser på de brugte modeller.

Råd nr. 4 - Find originalt emballage og tilbehør frem

En salgsannonce, der udover den brugte MacBook, også indeholder salgskassen, lader og vejledning præsenterer sig meget bedre, end hvis du bare smider et billede af en ensom MacBook på eksempelvis DBA. Du vil samtidig kunne få en bedre pris for din bærbar på denne måde.

Råd nr. 5 - Find kvittering og garantibevis

Det er altid et stort plus, hvis du kan finde det originale købsbevis på din MacBook fra butikken, når den skal sælges - også selvom garantien måske er udløbet. Det giver nemlig køber tryghed.

Råd nr. 6 - Lav en ordentlig salgsannonce

En god MacBook-salgsannonce er forudsætningen for et hurtigt salg og for at opnå en ordentlig pris. Salgsannoncen skal bestå af en god og beskrivende tekst, som er realistisk i forhold standen på din computer. Lad være med at skrive virker som ny, men at skærmen er revnet eller musepladen er i stykker. Det er bare no go, med mindre du sælger reservedele! Billederne i salgsannoncen har også stor betydning. Tag nogle flotte billeder af din MacBook fra flere vinkler, så køberen kan danne sig et regulært billede af din brugte bærbar. Gode billeder betyder alt, da vi mennesker primært er visuelt indstillede.

Råd nr. 7 - Slet indholdet på din MacBook

Inden du sætter din MacBook til salg, så skal du sørge for at indholdet er slettet, og at computeren er blevet nulstillet. Du ønsker jo ikke, at køberen skal få adgang til dine oplysninger som mails, billeder og private dokumenter. Derfor er det altid en god idé, at du formaterer din MacBook til fabriksindstillinger, inden du giver den fra dig.

Så er det bare held og lykke med salget!