Er det mon Microsoft Surface Laptop 5 eller 2022 Apple MacBook Air, der er det bedste køb - find ud af mere her.

Den nye Surface Laptop 5 med 13.5 tommer skærm er her oppe imod den M2-udstyrede MacBook Air fra 2022, der på mange måder ligner hinanden - og så alligevel ikke., for at finde ud af, hvilken bærbar, der er det bedste køb.

Læs videre for at finde ud af de vigtigste forskelle mellem de to enheder.

Processorkraft: Intel-processor vs. Apple M2-chip

Den nye Surface Laptop 5 har er udstyret med en 12. generations Intel-processorer med mulighed for at vælg mellem en CPU i i5- og i7-serie i U-serien, og det er ikke muligt at kommenterer omkring ydeevnen, før vi har testet computeren, men den bør fungere ganske glimrende til almindelig standard produktivitetsopgaver.

Surface Laptop 5 leveres med Intel Iris Xe Graphics, som vil fungere godt til streaming af medieindhold og billedredigering, men grafikkortet kan godt komme til kort ved gaming og videoredigering.

Macbook Air M2 2022 er udstyret med Apples egenudviklede M2-choip, der er en efterfølger til M1-chippen i MacBook Pro 2020 M1 og har en 8-core CPU og en 8-core GPU sammen med en 16-core Neural Engine, og dertil kommer også i en 10-core GPU-udgave.

På grund af M2-chipsættets ydeevne, vil NacBook Air M2 2022 let kunne køre programmer som Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro fra Apple til 4K-redigering.

Tilslutningsmuligheder: USB-A-porte vs. og to USB-C Thunderbolt 4-porte

Begge disse to bærbare har efterhånden, som det er kutymen indenfor ultrabooks et ret begrænset udvalg af porte, så der bliver sikkert behov for tilkøb af tilbehør for, hvis der skal en udvidelse af antallet af porte til.

Surface Laptop 5 leveres med: en USB-C-port med Thunderbolt 4-understøttelse, et 3,5 mm hovedtelefonstik, en Surface Connect-port og en USB-A 3.1-port.

MacBook Air M2 2022 leveres med en MagSafe 3-opladningsport sammen med et 3,5 mm hovedtelefonstik og to USB-C Thunderbolt 4-porte.

Mange producenter af nyere bærbare computere udfaser brugen af USB-A-porte til fordel for USB-C, men umiddelbart har Surface Laptop 5 overhånden i forhold til MacBook Air M2 2022, da mange ejere af ældre USB-enheder som kablet mus og tastatur kan drage fordel af den ekstra tilslutningsmulighed i form af USB-A-porten.

Batterilevetid: 18 timer vs. 15 timer

Microsoft har tilsyneladende bedre batterilevetid med sin Surface Laptop 5 med 13.5 tommer skærm, hvor producenten selv oplyser, at den mindste model kan klare op til 18 timer under typisk brug, mens 15-tommer-modellen kan klare op til 17 timer under typisk brug.

Apple hævder, at MacBook Air M2 kan klare op til 15 timer på en opladning af batteriet, når du surfer på nettet. 

Meget indikerer derfor, at Surface Laptop 5 har overhånden overfor MacBook Air M2 2022 fra Apple,  når det kommer til batteriets udholdenhed. 

Det bedste køb: Surface Laptop 5 eller MacBook Air 2022?

Hvis du har behov for en bærbar med et udholdende batteri og har ekstern udstyr at koble sammen via en USB-A-port, så er Surface Laptop 5 det åbenlyse valg, når der kommer produktive opgaver, mindre spil og billedredigering.

Arbejder du derimod med professionel videoredigering i 4K med Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro fra Apple, så virker Apple MacBook M2 2022 med den højtydende M2-chip umiddelbar som det bedste valg . og endnu bedre så gå efter en MacBook Pro M2 2022, der er endnu bedre, som arbejdsredskab, til professionel videoredigering.