Det er rart med et godt og effektivt antivirusprogram til at beskytte din Mac. Vi giver dig her 3 gratis bud.

Det er et faktum, at Apple-computere har langt færre sikkerhedsproblemer end Windows-computere. Men derfor kan Mac-computere alligevel godt blive udsat for Malware og virusangreb fra tid til anden - selvom det dog er sjældent. 

Så hvis du stiller dig selv spørgsmålet, om antivirus til Mac er nødvendigt, så vil svare være "ja". For selvom en Mac altså er en sikker computer, så kan det alligevel være en rigtig god idé at supplere op med et antivirusprogram. Det er også en god idé, at scanne din Apple-computer for virus og andet malware med jævne mellemrum. 

Et ordentligt antivirusprogram og regelmæssige tjek af din computer kan nemlig være med til at mindske risikoen for angreb på din Mac-computer.

Gratis og gode antivirusprogrammer

Der findes et hav af både gratis og betalte antivirusprogrammer til Mac. Her må vi sige, at hvor nogle er rigtig gode, er andre er desværre rigtig dårlige og nedsætter systemhastigheden betydeligt på din computer, når du bruger den. 

For at gøre det lidt lettere for dig at finde et både godt og gratis antivirusprogram til at beskytte din Mac, har vi her samlet tre gode alternativer til dig.

Avast Free Mac Security

Avast Free Mac Security er en letvægtsantivirus til Apple Macintosh-computere med antivirusscanning og diskret beskyttelse ved opstart efter ønske. Der er tale om et velfungerende malwareprogram med phishing-beskyttelse. Det er enkelt at bruge og kører trofast i baggrunden uden at sløve din Mac. 

Her kan du hente applikationen

Du kan hente den gratis app Avast Free Mac Security her

AVG Antivirus for Mac

AVG Antivirus for Mac er et komplet antimalware-program, der byder på en rigtig god beskyttelse af din Apple computer. Det er lige til at gå til - om du er ekspert eller nybegynder. Beskyttelsen er i top og den indbyggede hjælpefunktion er rigtig god, hvor du finder svar på det meste. Vi oplever ingen systemsløvhed ved at bruge programmet fra AVG. 

Her kan du hente applikationen

Du kan hente den gratis app AVG Antivirus her

Avira Free Antivirus for Mac

Avira Free Antivirus for Mac er et særdeles velfungerende antivirusprogram til iMac og MacBook, som er let at installere og benytte i praksis. Det er let at finde de relevante funktioner i dette antimalware-program. Du kan se på skærmen, at din Mac er beskyttet ved en Avira paraply - hvilket er en smart detalje. Beskyttelsen er samtidig i top. 

Her kan du hente applikationen

Du kan hente den gratis app Avira Antivirus her.

Sådan sørger du for at din Mac altid er beskyttet

Den bedste beskyttelse for at undgå virus, malware og phishing på en Apple-computere er at sørge for at softwaren med styresystemet altid er opdateret til den nyeste udgave macOS. Du skal dog være opmærksom på, at mange ældre Mac-computere ikke længere vil kunne opdateres, da specifikationerne ikke mere overholder kravene fra Apple til at køre macOS. 

Hvis din Mac ikke kan opdateres med nyeste beskyttelse

Det kan være, at du har en ældre model af en Mac. Men det er ikke ensbetydende med, at du blot skal sige "pyt". Du bør altid undersøge, om din Mac alligevel kan opdateres til nyeste macOS, så du derved får glæde af både sikkerhedsbeskyttelsen og de nye funktioner i macOS.