Hvis du har en iPhone 5S eller 6, er det tid til en sjælden iOS-opdatering, der indeholder en vigtig sikkerhedsrettelse.

Her lige omkring et år efter den seneste opdatering af iOS 12, har Apple netop udgiver en iOS-sikkerhedsopdatering, der skal lappe et sikkerhedshul, der allerede er udsendt til nyere iPhones med iOS 15.

Apple udgiver sjældent nye opdateringer til gamle iOS-versioner, så det er åbenlyst, at der er tale om et stort sikkerhedsproblem, og at du forholder dig aktivt til problemet, så din iPhone og personlige data ikke er sårbare.

Sikkerhedsbristen rettes med iOS 12.5.6-opdateringen

Sårbarheden rettes med den nye 12.5.6 iOS-opdatering således at ældre iPhones som iPhone 5S og iPhone 6 igen er sikre mod ondsindede angreb. 

I praksis er der tale om et sikkerhedshul i Safari eller en anden browser på iPhone, hvor det er muligt for nogen at lade et ondsindet websted køre ukontrolleret kode på din mobil, hvis du åbner den i Safari eller en anden browser.

Sådan opdaterer du iPhone 5S og iPhone 6

Du kan downloade og installere 12.5.6-opdateringen ved at gå til Indstillinger > Generel > softwareopdatering. Hvis du får en advarsel om, at din iPhone ikke har nok lagerplads til at installere den nye sikkerhedsopdatering til iOS, bliver du nødt til at frigøre noget lagerplads på enheden evt. ved at slette gamle apps, filer og billeder, som du alligevel ikke bruger mere.

Opdateringen er også tilgængelig for disse iOS-enheder

Sikkerhedsopdateringen 12.5.6 til iOS er også tilgængelig til andre iOS-enheder: den originale iPad Air, iPad Mini 2 og 3 og sjette generations iPod Touch. Har du en eller flere af disse iOS-enheder i husholdingen, bør du ligeledes opdatere dem.