Det er let at blive fristet, når det vælter ind med tilbudsaviser, fra elektronikforhandlere som Elgiganten og Power, fyldt med tilbud på tablets. 

Nettet og tilbudsaviserne er fyldte med tilbud på billige tablets fra producenter som HP, Acer, Lenovo og Samsung, som kan købes for ganske få penge. 

Men, er en billig tablet på tilbud til under 1.000 kroner egentligt et godt køb? Eller kan det bedre betale sig at bruge nogle ekstra kroner på tablet-købet, hvis du gerne vil finde den perfekte tablet

Det kommer vi med vores bud på her! 

Hvor finder jeg en tablet på tilbud?

For at starte et sted, så lad os kigge på, hvordan vi finder det bedste tilbud på tablets. Et godt sted at starte er sammenligningssider som eksempelvis PriceRunner. Her kan du sammenligne priser, mærker, modeller og egenskaber på tablets. Siderne er et rigtig godt sted at starte, hvis du slet ikke har nogen idé om priserne på tablets. 

Er du lidt mere erfaren, så kan du også vælge at søge direkte på nettet via Bing eller Google med søge ordene "billig tablet" eller "køb tablet". Søgeresultaterne kan virke lidt rodede at skulle igennem - men en klar fordel er, at du her får alle tilbuddene på tablets, da alle butikker jo ikke vil betale for at komme med på PriceRunner eller lignende sammenligningssider.

Hvornår er en billig tablet nok til mig!

Der findes en række situationer, hvor det at købe en billig tablet omkring 1.000 kroner faktisk giver god mening. Det kan for eksempel være når:

  • Du skal bruge en tablet til at gå lidt på nettet, se YouTube og Netflix og andre småting. Til den slags dagligdagsbrug kan en billig tablet med små specifikaitoner og en jævn skærm fint række.
  • Du har små børn, der skal spille spil som Angry Birds og Cut the Rope, hvor der er stor risiko for at tabletten kan gå i stykker.
  • Du er pensionist, der kun har behov for en tablet til småting som at tjekke E-boks og netbank og måske se et enkelt klip på YouTube i ny og næ. 

Hvornår er en billig tablet ikke nok for mig!

Der findes faktisk også en række situationer, hvor det at købe en billig tablet ikke tjener noget formål og decideret er spild af penge. Det kan for eksempel være når:

  • Du er studerede eller går i skole og skal bruge tabletten til dette formål. For så skal du bruge en tablet som har en god skærm, lille vægt og som kan holde strømmen en hel dag. Til det formål kan du ikke bruge en billig tablet, men skal kigge i den lidt dyrere ende med tablets.
  • Du skal bruge en tablet på jobbet eller i virksomheden til CRM, regneark, Word, præsentationer og tegninger/skitser. Så kan du lige så godt glemme alt om en billig tablet, da du har behov for en tablet som eksempelvis iPad Pro fra Apple med stor skærm, høj ydelse og lang batteriydelse.

Kort sagt

Når du køber en billig tablet i prisklassen 500 til 1.000 kroner, så få du en tablet, der kan klare de mest basale funktioner uden at hverken batteriydelse, design, skærm eller ydelsen imponerer. 

Vælger du at bevæge dig op i prisklassen fra 3.000 kroner og opefter, så kan du få en fornuftig tablet som eksempelvis en iPad, der er en flot designet tablet fra Apple i et kompakt design og med en lækker skærm, som kan klare de fleste opgaver. 

I prisklassen fra 5.000 kroner og opefter finder vi kvalitetstablets fra Apple, Samsung og Sony. Her er noget for enhver smag, der kan løfte de mere krævende opgaver. Designet er smart, ydelsen er høj og skærmkvaliteten er super god med QHD-kvalitet.