Træt af den gamle strømsluger? Så bør du tage et kig på den nye gamer mini-PC fra Intel, der er et kraftfuldt og strømbesparende stationær-alternativ.

Gaming koster meget med de stigende elpriser, hvor stationær og spilkonsol Gaming som PS5 og Xbos er det helt store strømslugere, og det billigste alternativ til dato har været en gamer-bærbar.

Det vil Intel nu lave om på, så stationær Gaming ikke behøver være så hård ved elmåleren, med Serpent Canyon NUC mini-PC, der kun kommer til at tage en brøkdel strøm i forhold til en stationær PC.

Stærkeste grafikkort i en mini-PC til dato

Serpent Canyon NUC mini-PC kommer udstyret med et Arc-grafikkort fra Intel nærmere betegnet en Arc A770M GPU, der kombineret med en 12. gen Alder Lake processor, er en voldsom stærk og højtydende kombination for et mini-PC. 

Arc A770M-grafikkortet byder op 32 Xe HPG cores der kører med 1650MHz og generøse 16GB  GDDR6 RAM.

Stærkt udstyret mini-PC til gaming

Den nye mini-Gamer fra Intel er bygget op omkring Intels Core i7-12700H high-end laptop CPU, med 14 samlede kerner og et maksimalt hastighed på 4.7 GHz.

Andre standardfunktioner omfatter to display porte og et stk. HDMI 2.1-porte, seks USB 3.2 Gen 2-porte (fire bagpå, to foran), 2.5 Gb Ethernet, integreret Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2, en integreret mikrofon, der understøtter Amazon Alexa, USB-C/ Thunderbolt 4-porte foran og bagpå og en praktisk SDXC-kortplads. LED-kraniemønsteret på siden af kabinettet, som er på størrelse en supersmart gaming-router, og vejer stort det samme som en madpakke og bruger kun 330 watt strøm.

Gratis spil medfølger

Intel Serpent Canyon NUC mini-PC kommer uden Windows 11, som er et tilkøb, men leveres dog med gratis Ubuntu-Linux installation. Der kompenseres lidt for det manglende styresystem fra Microsoft, da der medfølger en række gratis spil til den lille mini-gamer-PC: Call of Duty 2022, Ghostbusters og Gotham Knights. der koster langt mere end en original Windows 11-licens, der kan erhverves for online for lige under 200 danske kroner.

Prisen på den stærke mini-gamer-PC

Intel Serpent Canyon NUC mini-PC koster $ 1.700,00 for basismodellen, hvilket i danske kroner svarer til omkring 13.000,00 kroner + evt. diverse.