Skal du have en iPhone for første gang, eller står du overfor at udskifte en ældre model, så se hvilken af de tre nye iPhone 14-modeller du bør vælge.

Det skal ikke herske nogen tvivl om, at den anmelderroste iPhone 14 er en af de bedste og mest komplette iPhones fra Apples hånd til dato. Så der er faktisk tale om lidt af et luksusproblem, Apple har givet os, når kan vælges mellem iPhone 14, iPhone 14 Pro eller den lidt større iPhone 14 Pro Max. 

Derfor skal du vælge iPhone 14

Den nye iPhone 14 har samme skærm som sin forgænger iPhone 13, der kom på markedet sidste år. Apple har dog blandt andet valgt at opdatere GPU´en så den nye model har en 5 core graphics. På bagsiden finder du to kameraer begge på 12 MP.
  • Skærmen på 6,1 tommer gør, at der er tale om en lidt mere kompakt mobil
  • Prismæssigt er iPhone 14 et billigere køb
  • Den er ikke tung og klodset med en vægt på kun 172 gram  
Priserne på den nye iPhone 14 ligger mellem 8.299 kroner og 11.299 kroner.

Derfor skal du vælge iPhone 14 Pro

Den nye iPhone 14 Pro har samme størrelse skærm som den nye iPhone 14, men med en anelse bedre opløsning. Endvidere har Pro modellerne af den nye iPhone 14 fået et løft på kamerasiden. Der er 3 kameraer på bagsiden af mobilen på henholdsvis 48 MP, 12 MP og 12 MP. 
  • Skærmen er lige som iPhone 14 på 6,1 tommer, men har en lidt bedre opløsning
  • iPhone 14 Pro har flere og bedre kameraer end iPhone 14
  • Prismæssigt ligger den mellem iPhone 14 og iPhone 14 Pro Max
Priserne på den nye iPhone 14 Pro ligger mellem 10.499 kroner og 15.499 kroner.

Derfor skal du vælge iPhone 14 Pro Max

Den nye iPhone 14 Pro Max byder på det ypperste, som Apple kan præstere. Den kommer med en lidt større skærm end de to øvrige iPhone 14 modeller. Du kan få den med helt op til 1TB lagerplads. Den kommer ligeledes med 3 kameraer på bagsiden på henholdsvis 48 MP, 12 MP og 12 MP. 
  • Den store skærm på 6,7 tommer har en bedre opløsning og pixeltæthed
  • Batteriydelsen er bedre på iPhone 14 Pro Max end de to andre iPhone 14-modeller
  • Du sparer udgiften til en iPad, da iPhone 14 Pro Max gør det muligt at undvære en
Priserne på den nye iPhone 14 Pro Max ligger mellem 11.499 kroner og 16.499 kroner.

Hvilken af de tre model iPhone 14-modeller skal jeg så vælge?

Hvis du tager et kig på vores Kvikguide her, så kan du godt tænke, at der er tale om meget små detaljer, som på papiret adskiller iPhone 14, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fra hinanden. I praksis kan der godt være tale om en lidt anden historie. Mange vil sikkert sætte pris på en iPhone 14 Pro Max med en stor skærm, som gør det er bedre at se film og surfe på internettet. Samtidig er muligheden for at få flere og bedre, længere batteritid og kunne slippe for en tablet sikkert også tiltalende for mange. Der vil i praksis sikkert også være mange, som vil sætte pris på den lidt mindre og derfor mere kompakte iPhone 14, der er mere let og handy - og som samtidig kommer med et attraktivt prisskilt. Samtidig har vi lige i modten iPhone 14 Pro, der har samme størrelse skærm som iPhone 14 og samme type kameraer som iPhone 14 Pro Max. Så vores svar på, hvilken iPhone 14 model, du skal vælge er, at det skal du lade dit behov, smag og pengepung afgøre. 

Mere til historien

Alle tre modeller af den nye iPhone kom på markedet den 16. september 2022. De er alle født med iOS 16. Apple har givet en ordentlig opdatering på kameraerne på den nye iPhone 14 Pro Max i forhold til forgængeren iPhone 13 Pro Max. Ligeledes er opløsningen på skærmen også blevet bedre, selvom selve størrelsen på skærmen ikke er vokset på den nye model. 

Som noget helt nyt, hat Apple også valgt at introducere Nødopkald SOS på den nye iPhone 14 serie. Dette nødopkald går via satellit og sikrer, at du kan sende beskeder til alarmcentralen, også selvom du hverken har WI-FI eller mobildækning, der hvor du er.