Hvad skal du kigge efter, når du køber bærbar computer? Og Hvad skal en bærbar kunne for den er god? Det kommer vi med vores bud på her!

Vi får tit stillet spørgsmål omkring bærbare computere hele tiden, og det spørgsmål vi oftest får stillet er: "Hvad definerer egentlig en god bærbar computer?"

Det kan umiddelbart være svært at svare sådan rent generelt på, da det er forskelligt, hvad mennesker ligger vægt på, for at de vil beskrive en bærbar computer som god, da der smag og behov er forskellige. For nogle er det skærmen, for andre er det tastaturet og for andre er et batterilevetiden.

Vi vover dog her pelsen, og kommer ved vores bud på, hvad vi mener, der generelt er med til at definere en god bærbar computer.

Hvad skal du kigge efter, når du køber bærbar computer?

RAM, processor og harddisk er nok nogle af de vigtigste dele, du skal kigge efter, når du skal finde ud af, hvilken bærbar computer, du skal vælge at købe. RAM er en forkortelse for Random Access Memory og hjælper din computer med at huske og håndtere informationer, der bliver sendt fra computerens processor.

Hvad skal en bærbar computer kunne generelt for den er god?

Hvis du køber en bærbar computer til generelle formål, skal du sørge for at købe en, der opfylder nedenstående kriterier:

  • En skærm med en opløsning på mindst 1920 x 1080 pixels
  • Mindst to porte og et hovedtelefonstik skal der være
  • En ordentlig nedkøling i form af en kraftfuld blæser
  • Baggrundsbelysning af tastaturet så du kan arbejde om natten uden lys
  • Batterilevetid på mindst syv timer eller mere til ganske almindeligt dagligt brug
  • En brugbar processor med kræfter nok i Core- og Ryzen-serien og større end i3
  • RAM og lagerplads skal der være nok af og mindst 8 GB RAM og 256 GB SSD lagerplads

Hvad er en god bærbar computer til skolebrug?

Nøgleordet her er mobilitet, hvis du er på udkig efter en bærbar computer til studiet, så skal den helst kunne være i skoletasken og have rigtig lang batteritid.

Hvad er er en god bærbar computer til virksomheder?

Når vi kigger på Laptops til business, så er en af de vigtigste egenskaber, at computeren er i solid byggekvalitet, så den kan overleve at føre en omtumlet tilværelse, som det jo kan være at bærbar i en virksomhed. En god bærbar computer til virksomheder skal naturligvis rigelig med lagerplads til opbevaring og fremragende sikkerhedsfunktioner, da enheden kommer til at indgå i virksomhedens IT-kredsløb.

Hvad er en god bærbar computer til Gaming?

Gaming handler om høje FPS, præcise tastaturer og touchpads og ikke mindst en rigtig lang batterilevetid. Andre vigtige elementer er en højtydende skærm sammen med et godt dedikeret grafikkort, der kan give den bedste spiloplevelse.

Afsluttende kommentarer

I den sidste ende betyder det ikke nær så meget, om en bærbar computer er "god", som det at den bærbare computer fungerer godt for dig, da du sagtens kan finde en bærbar computer, der ikke opfylder vores generelle krav til en bærbar computer, men som alligevel fungerer rigtig godt for dig i hverdagen alligevel.