Meta Quest 2 er vores valg som det VR headset, der er bedst til Virtual Reality i 2022, og som er perfekt til både nybegyndere og erfarne brugere.

Meta Quest 2 er efter vores mening på en forbedring i forhold til originalen til en mere overkommelig pris, og det er lige velegnet, om du er nybegynder eller mere erfaren inden for Virtual Reality.

Vi indleder lige lidt generelt omkring Virtual Reality, inden vi går videre til at kigge nærmere på alle fordelene ved Meta Quest 2.

Hvad kan VR?

Der findes generelt to typer af VR-teknologier, hvor den store forskel ligger i, hvor meget du kan bevæge dig frit omkring i den virtuelle 3D-verden. Dertil kommer, om enheden skal tilsluttes computer/mobil eller kan fungere alene på egen hånd. Den helt ægte form for Virtual Reality, er hvor du rent fysisk bevæger dig rundt i en 3D-verden og kigger rundt om ting og andre genstande.

Hvad er forskellen på VR og AR?

AR (Augmented Reality) handler om det at præsentere et digitalt lag oven på den virkelige verden, VR (Virtual Reality) derimod handler om at lave en virtuel repræsentation af en kontekst, som du kan interagere med via din krops fysiske bevægelser.

Hvordan virker et VR headset?

Et VR headset består normalt af et par ovalformede briller, som lukker lyset og omverden ude, hvor der indeni er et display til hvert øje til brugeren.

Er VR farligt?

Alle de forsøg, der til dato er blevet foretaget om VR-briller tyder på, at brillerne og teknologien, hverken er skadelig for øjnene eller kroppen. Der dog findes dog mennesker, som vil opleve svimmelhed eller ligefrem falder, når de bruger VR-briller.

Meta Quest 2 (tidligere Qculus Quest 2)

Meta Quest 2

Plusser

  • Virker uden computer
  • Kræver ingen kabler
  • Skærm er skarp
  • Kraftfuld processor
  • Præcis bevægelsessporing

Minusser

  • Batteritiden imponerer ikke

Vores mening om Meta Quest 2

Quest 2 fra Meta (tidligere Facebook) er på alle områder en opgradering sammenlignet med originalen. Designet er blevet lettere, skærmen er skarpere og processoren er blevet hurtigere og det alt sammen til en mere overkommelig pris. Efter vores mening så er Quest 2 det bedste VR headset i 2022, og det kan koges ned til to punkter. VR-brillen fungerer uden en computer og prisen er særdeles attraktiv, når vi kigger på den samlede pakke.

Vi venter i spænding på Apple Vision Pro headsettet. Du kan læse mere om det her.