Nu er det slut med at skulle redigere i screenshots fremover. For en hemmelig funktion i iPhone hjælper dig.

Det er nemt og hurtigt at gemme et screenshot af alt fra et sjovt tweet, en vigtig sms til et uddrag af en online artikel. Disse screenshots kan både bruges som en huskeseddel til dig selv eller du kan sende dem til venner og familie, så de kan få del i alt det sjove du finder.

Ulæselige kruseduller

Nogle gange kan det være nødvendigt at tegne eller skrive kruseduller på dit screenshot, for at fremhæve det sjove eller interessante. Det kan være svært at få rigtigt i første omgang. For det kan meget nemt udvikle sig til at blive noget gnidret rod. For det er ikke nemt at tegne og fortælle med en finger på den meget lille skærm, du har til rådighed på din iPhone.

Men heldigvis er der faktisk hjælp at hente. For indbygget i din iPhone er der en godt skjult iOS-funktion, der gør det muligt at transformere dine dårlige tegninger til perfekte former. Herved kan du får dine skærmbilleder til at se bedre ud en nogensinde før. Funktionen er indbygget i fotoeditoren på din iPhone.

Opnå perfekte former

For at få adgang til denne skjulte funktion, skal du enten starte med at tage et nyt screenshot eller gå ind i en eksisterende.

Hvis du vælger at tage et nyt screenshot, skal du trykke på den lille forhåndsvisning nederst til venstre på skærmen. Dette er den nemmeste og hurtigste måde at aktivere funktionen på.

Hvis du derimod vil bruge funktionen på et eksisterende screenshot, skal du gå ind i Fotos-appen og finde dit screenshot frem. Herefter trykker du på Rediger øverst til højre på skærmen og derefter Markup ikonet (pen i en cirkel).

Sådan bruger du funktionen

Nu er du klar til at vælge dit tegne-redskab. Her får du en række muligheder, såsom pen, highlighter eller blyant, i bunden af skærmen. Tegn præcis den figur, du ønsker. Det kan være en cirkel, en streg eller en pil. Det er vigtigt, at du IKKE løfter fingeren fra skærmen, når du er færdig. Hold i stedet fingeren stille på skærmen i nogle sekunder. Uanset hvilken figur, du netop har tegnet, vil den nu blive erstattet med en perfekt udgave af figuren.

Hvis du for eksempel har tegnet en skæv og uens cirkel, og du holder din finger stille på skærmen, vil din dårligt tegnede cirkel blive erstattet af en perfekt formet cirkel på billedet. Har du i stedet tegnet en skæv linje, vil du ved at holde fingeren nede, kunne få en helt lige linje på billedet.

Dette kan du tegne

Den indbyggede funktion, der hjælper dig med at tegne pæne figurer, virker ikke kun på screenshots. Du kan også vælge at tegne på andre billeder på din iPhone. Funktionen kan hjælpe dig med at tegne flere forskellige former og figurer. Vi har listet en række eksempler op til dig:

  • Cirkler
  • Linjer
  • Firkanter og rektangler
  • Pentagoner
  • Sekskanter
  • Pile
  • Stjerner
  • Skyer

Når du er færdig med at lave dine perfekte former, skal du trykke på Udført for at gemme dem på dit skærmbillede. Og det er det!