Her er de funktioner, som du skal prøve først, når du går i gang med det nye iOS 16 til iPhone og iPad.

iOS 16 er gået fra beta, og Apple iOS 16 er begyndt at rulle den 12. september. og vi viser dig her de 6 nye funktioner, som vi er mest begejstrede for i den nye iOS-udgave.

Tilpasning af låseskærm og praktiske forbedringer af CarPlay, Diktering, Fitness, Sundhed, Siri,  Wallet og et nyt sikkerhedstjek-værktøj er inkluderet i iOS 16. 

Hvilke iPhones får iOS 16?

Disse iPhone-modeller får tilbudt og kan køre iOS 16:

  • iPhone 8 og 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone SE (2020)
  • iPhone XS og XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro og 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, 13 Pro og 13 Pro Max
  • iPhone 14

Denne liste er også officiel på Apples iOS 16-side.

1. Sikkerhedstjek (Safety Check) 

Sikkerhedstjek giver dig mulighed for at logge ud af iCloud på alle dine enheder, ændre og nulstille adgang, du har givet til andre, og begrænse beskeder til kun den enhed, du har i hånden. Delingen af din placering stopper også, hvis du befinder dig i den alvorlige situation, hvor du ikke ønsker, at en voldelig partner skal finde dig.

2. Personlig låseskærm

Med iOS 16 får låseskærmen på din iPhone en betydelig overhaling, som giver dig mulighed for en mængde nye indstillinger. Med en ny flerlagseffekt placerer Låseskærmen et fotomotiver foran tiden, hvilket giver et dybdegående visuelt udtryk. Det er også muligt ændre dato og klokkeslæt ved hjælp af med nye skrifttyper og farveindstillinger. Apple har også med iOS 16 valgt at strømline låseskærmens widgets til at virke mere, som de gør på Apple Watch, hvor de vigtige oplysninger som kalenderbegivenheder, vejr, batteriniveau og alarmer er tilgængelige på et øjeblik. Derudover kommer iOS 16 også med et nyt låseskærmsgalleri og et komplet re-design af notifikationer og endelig med en ny funktion som hedder Live Aktiviteter, hvor det er muligt at holde styr alle dagligdagsaftalerne som tenniskampen, turen i fitness eller forældremødet på børnenes skolen og lign.

3. iCloud delt fotobibliotek

iCloud delt fotobibliotek er en funktion som dog først ruller ud senere på året i iOS 16, hvor brugerne  være i stand til at oprette og dele et iCloud-bibliotek med op til seks familiemedlemmer, hvilket giver samarbejdspartnerne mulighed for at tilføje, fjerne og tilpasse billeder.

4. Redigering af iMessages

Hvis du par prøvet at sende en SMS, som du virkelig har fortrudt? Så kommer du til at sætte stor pris på muligheden for at redigere i dine iMessages, som iOS 16 tilbyder. I praksis er det muligt at redigere - og endda huske - nyligt sendte beskeder, og det er også muligt at gendanne nyligt slettede meddelelser og markere samtaler som ulæste for huske dig på at læse dem senere.

5. Forbedringer i livetekst og visuelt opslag

Med iOS 16 bliver det muligt at benytte det indbyggede kamera i iPhone til at sætte et klip på pause og interagere med teksten indenfor selve rammen med funktionen Live Text. Derudover bliver  Visual Look Up forbedret til at kunne genkende flere objekter som statuer, fugle og insekter.

6. Apple Pay Later

iOS 16's Apple Pay Later er en spændende og nyskabende funktion, som gør det muligt at købe varer og tjenester og betale på et senere tidspunkt, hvor købsprisen opdeles i fire lige store betalinger, der er fordeles over seks uger. Og endnu bedre er der nul renter og gebyrer. Derudover omfatter Apple Pay med iOS 16 nu også Order Tracking med detaljerede kvitterings- og ordresporingsoplysninger direkte i Wallet.