Det kan godt give udfordringer, hvis du vælger at skifte fra en iPhone til en Android mobil fra eksempelvis Samsung.

Vi giver dig her en liste over nogle af de mest almindelige forekommende problemer, som du kan opleve ved at skifte din iPhone ud med en Android-mobil, og vores bud på hvordan du løser dem.

Du kan opleve problemer med at modtage SMS-beskeder

Har du en iPhone og vælger du at skifte til en Android mobil, så kan du godt komme til at opleve problemer med SMS-beskederne, når du smider simkortet over i den nye mobil.

For når du har udskiftet din iPhone med en Android mobil, så vil du godt kunne opleve, at du mister tekstbeskeder via SMS fra dine kontakter. Problemet skyldes typisk, at du skal huske at slå iMessage fra på din iPhone, før du skifter til en ny mobil. 

iMessage er en dedikeret Apple beskedservice, som virker mellem Apple-enheder som iPhone, iPad og Mac. Hvis du kører videre med iMessage aktiveret på dit simkort, så sker det at du kan opleve problemer med at modtage SMS - typisk fra andre iPhone-brugere. Simkortet tror nemlig stadigvæk, at du bruger en iPhone og bliver derfor ved med at bruge iMessage i det skjulte.

Sådan deaktiverer du iMessage på iPhone og iPad

Du kan slå iMessage fra på din iPhone eller iPad sådan her:
  1. Åben indstillinger
  2. Tryk på beskeder
  3. Slå iMessage ved at køre skyderen til venstre

Sådan deaktiverer du iMessage på Mac

Du skal også huske at slå iMessage fra på din Mac, hvis du ejer en, og det går du sådan her:
  1. Åben programmet Beskeder
  2. Åben Indstillinger i Apple topmenuen
  3. Fjern hakket i Gør denne konto aktiv

Husk at deaktiverer iMessage hos Apple

Nu er du så klar til at fjerne registreringen af af dit mobilnummer fra iMessage hos Apple, og det skal du gøre direkte på Apples egen supportside for iMessage. Du indtaster dit mobilnummer og skriver den kode, som du herefter modtager med SMS i det næste felt, hvorefter du klikker på Send.

Så skulle du succesfuldt have deaktiveret iMessage, så du er klar til at modtage alle SMS-beskeder på din nye Android eller måske Windows mobil.