Din iPhone har som standard en masse funktioner aktiveret, som bruger rigtig meget strøm. Se hvordan du forlænger batteritiden på din iPhone 13.

Når du har en spritny smartphone som iPhone med en stor 6 tommer+ skærm, så er skærmen alene en stor strømsluger for ikke at nævne apps og spil.

Derfor kan du med fordel twerke din iPhone, så den ikke tager så mindre batteri under brug, og vi viser dig her, hvordan du gør i praksis.

Aktivering af energibesparende funktion

Alle nye iPhones herunder også iPhone 13 kommer med en indbygget batterispare funktion, som aktiveret virkelig sparer på batteriet. Ulempen er bare at det kommer til at gå hårdt ud over funktionaliteten, da du ikke får opdateret apps og mails, så længe den energibesparende funktion er aktiveret. Vi anbefaler derfor at du kun benytter den energibesparende tilstand på iPhone 13, når din iPhone er ved at løbe tør for strøm og du virkelig har behov for at strække batteriudnyttelsen, da du er langt væk fra en stikkontakt.

Du aktiverer den energibesparende funktion på iPhone 13 sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Batteri
 3. Under Energibesparende funktion kør skyderen til højre

Slå Bluetooth fra

Hvis du ikke bruger Bluetooth-forbindelsen, så slå funktionen fra, da den tager en hel del strøm, når den trådløse funktion ikke er i brug, da din iPhone 13 konstant scanner efter Bluetooth enheder i de nærmeste omgivelser, som den kan foretage tilslutning til. Du kan med fordel også slå NFC fra, når du er i gang, da du også kan spare på batteriet på denne måde. 

Du deaktiverer Bluetooth på iPhone 13 sådan her:
 1. Stryg fingeren ned ad foroven på skærmen
 2. Find Bluetooth-ikonet og deaktiver forbindelsen ved at trykke på ikonet, så det ikke er blåt

Drop WiFi når du ikke bruger det

Slå WiFi fra, når du ikke bruger forbindelsen til at surfe på internettet med på din iPhone 13, da det kræver en hel del mere strøm at udnytte WiFi fremfor den mobile 5G-forbindelse på din iPhone.

Du deaktiverer WiFi på iPhone 13 sådan her:
 1. Stryg fingeren ned ad foroven på skærmen
 2. Find WiFi-ikonet og deaktiver forbindelsen ved at trykke på ikonet, så det ikke er blåt

Opdater mails manuelt eller med større interval

Har du brug for at modtage mails hver 5 minut? Synkronisering af din mailkonto er en af de største batteridræbere på din iPhone 13, der virkelig er med til at tømme et batteri med den tunge synkronisering og notifikationerne der popper op, når der er ny mail på din iPhone 13. 

Du skifter interval for synkronisering af mails på iPhone 13 sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Mail
 3. Tryk på Konti
 4. Vælg herefter din Mail-konto
 5. Under kontoen vælger du synkroniseringsinterval

Slå geolokation fra (GPS/Maps)

Mange apps ønsker at kende din præcise placering. Funktionen er sådan set smart nok, når du skal finde vej med Apple Maps eller tjekke vejrudsigten i lokalområdet din på iPhone 13. Hvis du vil spare en bunke strøm på din iPhone, så kan du altså med fordel slå alle apps fra, der beder om din placering, som du alligevel ikke bruger i det daglige.

Du deaktiverer Placering på iPhone 13 sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Anonymitet
 3. Tryk på Lokalitetstjenester
 4. Under Lokalitetstjenester kør skyderen til venstre
Nu har du generelt deaktiveret Placering, og de enkelte apps, vil nu spørge dig om tilladelse til at benytte Lokalitetstjenesten, når du benytter dem. Du kan også vælge at deaktivere Placering under de enkelte apps.

Skær ned på antallet af åbne apps

Sørg for at du ikke har alt for mange apps til at køre i baggrunden på din iPhone 13, da det dræner kraftigt på batterikapaciteten. Det er en god idé kun at have de mest brugte applikationer åbne, så får du også en hurtigere enhed med i tilgift ved siden af, at du samtidig forbedrer batteritiden.