Du kan få stor glæde af Apples digitale stemmeassistent, som kan spare dig for tid og gøre din dag lettere.

Siri er en rigtig brugbar og velfungerende digital assistent, som kan spare dig for tid og gøre dit liv med eksempelvis en iPhone 13 endnu lettere.

Hvad er Siri?

Siri er navnet på den digitale assistent, som Apple har indbygget i de fleste af deres produkter med iOS styresystemer. Ved hjælp af stemmestyrede kommandoer, kan du bede Siri om at udføre opgaver på alle dine Apple enheder.

Hvordan virker Siri på iPhone 13?

Du kan let få Siri til at virke på din iPhone 13. Du skal blot trykke på og hold sideknappen nede. Derved aktiveres Siri og du kan stille et spørgsmål eller bede Siri om at gøre noget, når du kan se mikrofonen på skærmen. Sig for eksempel ”Hej Siri - hvordan bliver vejret i morgen?” og Siri vil svare dig på spørgsmålet.

Vi har samlet en liste med 7 brugbare kommandoer til Siri, som du med fordel kan bruge på iPhone 13.

Ring til kæresten

En basal Siri-funktion som du kan få stor glæde af er, at du kan få Siri til at ringe til dine kontakter med følgende kommando: 

"Ring til: (Navnet på din kæreste)" 

Hvad er det for en sang?

Siri har indbygget Shazam-support, som er en søgemaskine, der ved at lytte til et stykke musik kan finde titlen på musikken, som du lytter til. Du giver Siri følgende kommando: 

"Hvad er det for en sang?" 

Tilføj ting til indkøbslisten

Du kan bruge Siri til at tilføje ting til din huskeliste som fx varer til indkøbslisten med følgende kommando: 

"Tilføj æbler til min huskeliste."

Åbn Facebook

Du kan åbne alle apps på din iPhone med Siri herunder også Facebook med følgende kommando:

"Åbn Facebook." 

Finde vejen hjem

Du kan også bruge stemmefunktionen Siri til at finde vej med Apple Maps med følgende kommando: 

"Vis mig vej hjem." 

Tænd lyset i stuen

Hvis du har installeret Phillips Hue i din bolig, så kan du med iPhone 13 og HomeKit få Siri til at styre lyset med følgende kommando: 

"Tænd lyset." 

Find feriebillederne

Hvis du har taget feriebillederne med geo-lokation, så kan du få Siri til at finde billederne frem med følgende kommando: 

"Vis mig billederne fra Italien."

Brug Siri med Apple CarPlay

Det kan også være en fordel for dig at bruge Siri, hvis du har installeret Apple CarPlay. For du får endnu mere ud af dit Apple CarPlay, når du kører bil, hvis du vælge at bruge nogle af de smarte stemmekommandoer til Siri.