Det er næsten umuligt for private at reparere sin egen Mac, men det ændrer sig, da Apple åbner for salg af MacBook-reservedele til private.

Har du nogensinde haft lyst til eller faktisk forsøgt at reparere din egen Mac-computer, så ved du sikkert allerede, at det er tæt på en umulig opgave, da der er placeret forskellige sensorer og følsom elektronik i de populære computere fra Apple, der gør det let at ødelægge noget under forsøget.

Apple planlægger at give ejerne af en række af sine MacBook-modeller mulighed for selv at give sig i kast med reparationer af computerne, hvis de går i stykker, da firmaet planlægger at åbner op for for salg af komponenter og reservedele til private.

Apple påtænker også ville offentliggøre en reparationsvejledning med beskrivelse af de enkelte procedurer og fremgangsmåder for de mest almindelige reparationer, og det er alt sammen nye toner fra Apple, som sikkert vil komme til at vække glæde hos mange Mac-ejere med lidt fingersnilde, der gerne vil gøre det selv og samtidig spare en god portion penge.

Mac-brugere kan selv udskifte 15 komponenter

Det skulle ifølge Computerworld bliver muligt at udskifte i alt 15 komponenter på en Mac-computer - herunder lydsystem, batteri, skærm, antenner, tastatur, chassis-top, chassis-bund og lign.

Disse Mac-modeller kan ejerne selv reparere

I første omgang skulle det blive muligt for Mac-ejerne selv at reparere: MacBook Air M2 2020, MacBook Pro 2020 og MacBook Pro 2021. Apple planlægger om at udvide ordningen til også at omfatte de ældre M2-modeller og M1 iMacs, hvorimod de gamle Intel-baserede Mac-computere ikke skulle blive en del af det kommende reparationsprogram. 

Åbner i Europa og Danmark inden nytår

Ordningen findes i første omgang kun i USA, men det er Apples plan, at den skal åbne i Europa inden nytår, og det bliver en del af Apples nye såkaldte ‘Self Service Repair Program,’ som blev igangat i april for iPhones i USA, og nu udvides programmet altså også til at omfatte MacBook-computere.