Din iPhone 13 indeholder en skjult funktion, som gør det muligt at scanne QR-koder uden at bruge en app.


Hvad er QR-koder?

QR-koder er nogle små firkantede koder, som kan indeholde mange forskellige informationer som links til hjemmesider, produkt information, download af en app og kontakt information.

Herefter oversættes QR-koden til information ved at scanne koden med mobilens indbyggede kamera. Der kan eksempelvis være tale om et link til en hjemmeside eller produktinformation.

Sådan scanner du QR-koder med din iPhone 13

Normalt kræver det en app at kunne scanne QR-koder med en mobil, men kameraet i en nyere iPhone kan faktisk selv klare opgaven uden, at du behøver at hente en app til formålet. I praksis kræver det ikke ret meget mere end, at brugeren aktiverer kameraet.

Du scanner QR-koder med kameraet i din iPhone 13 sådan her:
  1. Start kameraet på din iPhone 13
  2. Pege kameraet på den QR-kode, som du vil scanne
  3. Kig efter notifikationer på skærmen, som viser indholdet af QR-koden
  4. Hvis QR-koden indeholder information som et link eller et mobilnummer, kan du aktiveret det ved at trykke på notifikationerne i skærmen

Hvis din iPhone ikke kan scanne QR-koder

Har du en iPhone, som ikke kan opdateres til iOS 11 eller nyere, og du dermed ikke kan scanne QR-koder direkte med kameraet, så har du et par andre muligheder. Den første og billigste mulighed er, at hente en QR-scanner app og installere den på din iPhone, så har du fixet problemet og kan køre videre med din iPhone. Det er dog ikke alle apps, der er lige gode, og er din iPhone alligevel ved at trænge til en udskiftning, så kan du som den anden mulighed vælge at købe en ny iPhone.