Drop de dårlige opladningsvaner, og læs her hvordan du oplader din iPhone hurtigere.

Rigtig mange af os oplader vores iPhone på den helt forkerte måde uden, at vi faktisk er klar over, at vi går noget forkert. Derfor er det på tide at droppe de dårlige vaner for at få strøm på vores iPhone hurtigere.

De fleste af os oplader vores iPhone på den traditionelle måde med et ladekabel i en stikkontakt, hvilket er en god måde at gøre det på, men der findes smartere og bedre måder at oplade sin iPhone på.

Når der kommer til selve opladningsprocessen, så afhænger rigtig meget af, hvilken type oplader du benytter, og hvilke funktioner du har tændt og slukket på din iPhone, mens den oplader.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan du kan få bedre batteritid på din iPhone 13, og nu giver vi dig nogle simple råd til at oplade din iPhone hurtigere - og måske også smartere.

Drop din gamle iPhone-oplader

Den bedste og hurtigste måde at oplade din iPhone på er med en moderne hurtiglader, hvor der i praksis er tale om en 20 watt strømforsyning med et USB-C til Lightning-kabel. Hurtigopladning understøttes fra iPhone 8 og nyere, så har du eksempelvis en iPhone 7, så virker hurtigopladnningsmetoden altså ikke. Der er rigtig god grund til at stoppe med at bruge din gamle oplader, da en ny hurtiglader kan oplade din iPhone op til 50 procent på omkring 30 minutter.

Stop med USB-opladning af iPhone på din bærbare

Det er nærliggende at smide ladekablet til din iPhone i din computers USB-port, når du alligevel sidder og arbejder med din bærbar, så kan du jo lige så godt oplade din iPhone ved samme lejlighed. Det er en langsom og uhensigtsmæssige måde at oplade din iPhone på, da USB-A og selv den nyere og mindre USB-C, ikke kan levere den samme mængde strøm som en ganske almindelig stikkontakt. Derfor bør du stoppe med at foretage USB-opladning af din iPhone på din bærbare, hvis du altså ønsker at oplade din iPhone hurtigere.

Sluk for din iPhone når den oplader

Du får med garanti hurtigere batteriopladning på din iPhone, hvis du slukker for enheden under opladning. Når din iPhone er tændt under opladning, så er alle apps, værktøjer og baggrundsprocesser stadigvæk aktive og tage strøm, således at en opladning af din iPhone tager længere tid. Så derfor sluk for din iPhone, når du oplader den, så går det meget hurtigere med opladning af enheden.

Aktivér disse funktioner og indstillinger under iPhone-opladning

Der findes en række funktioner og indstillinger på din iPhone, der kan hjælpe dig med at oplade batteriet væsentlig hurtigere, og derfor bør du aktivere dem. Under Batteri på din iPhone finder du Energibesparende funktioner, og den aktiverer du under opladning af din iPhone. Under Skærm og lysstyrke på din iPhone, finder du Mørk tilstand, som du også aktiverer under opladning af din iPhone. Sidste men ikke mindst skal du skrue ned for lysstyrken på din iPhone under opladning. 

Drop Optimeret batteriopladning ved opladning af iPhone

Der findes en funktion på din iPhone, som kaldes Optimeret batteriopladning, som er skabt til at hjælpe dig med at forlænge batterilevetiden. Problemet med samme funktion er, at den arbejder imod dig, hvis du ønsker en hurtig opladning af din iPhone. da den får din iPhone til at oplade langsommere. Du deaktiverer funktionen under: Indstillinger > Batteri > Batteritilstand > Optimeret batteriopladning. Funktonen er skabt til at forhindre din iPhone i at "overlade", når du oplader om natten. og du er gået i seng og lign., hvorimod funktionen ikke har den store effekt, når du vil lave en hurtig opladning og er opmærksom på, at tage din iPhone ud af stikket, når enheden er færdig med at oplade.