Der er nu åbnet for Starlink i det meste af Danmark, og du kan se hvad Starlink koster på din adresse.

Satellitfirmaet Starlink, som er ejet af Elon Musk, har nu åbnet op for kunder i Danmark, og vi kigger nærmere på priser, dækning og hastigheder på satellit internet fra amerikanske Starlink.

Hvordan virker Starlink?

Starlink er en del af SpaceX, der udvikler rumraketter og som ejes af Elon Musk, der også står bag elbilfirmaet Tesla. Målet med Starlink er at tilbyde stabilt internet selv i de mest fjerne afkroge af verden ved hjælp af et netværk på 12.000 satellitter. 

Hvor hurtigt er Starlink?

Starlink tilbyder som sagt hurtig bredbånd via satellitter, som flyver rundt ude i rummet, med høje hastigheder og latenstid så lavt som 20ms de fleste steder i verden. Satellit internet fra Starlink tilbyder i dag hastigheder omkring 100-200 Mbit/s.

Hvem er målgruppen til Starlink (satellit internet)?

Den klassiske målgruppe til satellit internet har til dato mest været det maritime område i form af skibe og lystbåde, hvor der er behov for internet og lave et telefonopkald midt ude på havet, hvor der ikke er normalt mobil- og internetdækning. Den nye målgruppe for satellit internet og mere specifikt Starlink er nu landbaserede enheder som private og virksomheder, som er beliggende i området med dårlig internetdækning.

Hvordan er Starlink-dækningen på min adresse?

Du skal blot være inden for den zone, hvor satellitterne har deres kredsløb, og det er det meste af Danmark nu. Du kan tjekke din dækning for satellit internet leveret af Starlink på din adresse via dækningskortet på firmaets hjemmeside, hvor du også finder mere information omkring Starlink.

Hvordan får jeg den bedste Starlink-dækning på min adresse?

Når du først har købt satellit internet hos Starlink, så gælder det om at få den hurtigste forbindelse på din adresse. Nøglen til at opnå en hurtig internetforbindelse fra Starlink er placeringen af selve parabolen. Den korrekte placering garanterer dig nemlig de hurtigste hastigheder via via din WiFi-router, der modtager satellit internet-signalet fra parabolen. Starlink-parabolen skal oprette forbindelse til en satellit, hvorfor det er vigtigt, at placeringen af ​​parabolen er fri for enhver hindring, hvorfor du bør placere enheden i et åbent rum (helst på taget, altan eller monteret på siden af huset). Derfor er det altså ikke hensigtsmæssigt, at placere parabolen indenfor, da du får den hurtigste forbindelse ved, at parabolen har fri og uhindret adgang til at modtage internetsignalet fra Starlink-satellitten.

Hvad koster Starlink i Danmark?

For at få adgang til satellitternes signal skal du bruge en lille parabolantenne, som koster et engangsbeløb på 4.920 danske kroner, og dertil har du behov for et månedligt satellit internet-abonnement, der koster 769 kroner pr. måned.