Det er fristende at købe en brugt iPhone, da prisen er mindre end på en ny iPhone, men der er nogle ting, du bør være opmærksom på, når du handler.

En ny iPhone koster let fra 10.000 kroner og opefter, og det er så mange penge, at flere og flere efterhånden søger ud på det private marked for brugte iPhones, da der er en hel del penge at spare.

Det er derfor heller ikke unormalt at kunne finde en nyere iPhone-model til under halvpris, når der købes brugt. så der er sandelig mange penge sparet på at købe en brugt iPhone.

Inden du pengene for en brugt iPhone, som du måske har fundet på DBA eller Facebook, så er nogle ting, som du skal være opmærksom på, så du ikke kommer til at fortryde købet.

1. Undersøg standen på den brugte iPhone

Du kan se meget på et billede i salgsannoncen med den brugte iPhone, men vi anbefaler, at du altid fysisk undersøger standen på den brugte iPhone, før du vælger at købe den, så du har mulighed for at undgå nogle ubehagelige overraskeler, som en defekt højtaler, defekt mikrofon, defekt touch-id eller defekt face-id. Disse defekter kan du nemlig ikke se i salgsannoncen, så skal sælgeren oplyse det, og det gør alle desværre ikke. Så en fysisk besigtigelse af den brugte iPhone er altså vejen frem, før du handler.

2. Ingen fortrydelsesret på privatkøb af brugt af iPhone

Når du handler brugt iPhone i privat regi, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at fortrydelsesret er en by i Rusland og det samme med reklamationsretten. I private handler sker alt som beset, hvilket vil sige, at opdager du nogle fejl og mangler efterfølgende, så kan du ikke gå tilbage til den private person og klage, som du kan, hvis din iPhone er købt i en butik. Eneste mulighed er hvis du har købt en brug iPhone af en privat person, hvor der medfølger et garantibevis, hvor garantien ikke er udløbet, så kan henvende dig med din klage, hvis den er berettiget, i butikken.

3. Vær opmærksom på iOS-versionen på den brugte iPhone

Du finder en lækker brugt iPhone, som du gerne vil købe. Standen er flot og prisen er rigtig, så du er bare klar til at slå til. Her skal du så lige klappe hesten, og og undersøge på eksempelvis GSMarena, hvilken iOS-version den pågældende iPhone kan opdateres til. Der er ikke meget ved lige at have købt en fed brugt iPhone, hvor du så efterfølgende finder ud af, at den ikke kan køre de apps og spil, som du har behov for på grund af, at den pågældende brugte iPhone-model ikke modtager nye softwareopdateringer. Hvis iPhone-modellen ikke får nye softwareopdateringer, så kan du altså ende i en situation, hvor vigtige apps og funktioner ikke virker med på den. Derfor: Tjek altid iPhone-modellens support hos Apple eller trediepart som tidligere nævnt GSMarena.