Tager du feriebillederne med din mobil, så skal du efter ferien til at rydde op og vælge de bedste skud fra ferien, og det er en krævende opgave. 

Efter at kameraerne i mobilerne er blevet så gode, så betyder det også, at de fleste af os er begyndt at tage mange flere billeder også, når vi er på ferie,

Det er faktisk ganske naturligt, da det bedste kamera, som bekendt er det, som du har lige ved hånden, og det er jo som regel mobilen.

De mange flere billeder, som vi er begyndt at tage sammenlignet med, da vi skulle bruge et digital eller analog kamera, betyder også at efter ferien forestår der et kæmpe oprydningsarbejde for at udvælge de bedste feriebilleder, som vi kan vise frem til venner, kolleger og familie.

De færreste har lyst til at skulle igennem 500 billeder fra en ferie, som de ikke selv har været med på, så det er op til fotografen at få ryddet op og sorteret ud i antallet af feriebilleder for ikke at kende tilskuerne ihjel.

Print udvalgte billeder

Du sikkert ikke længere alle dine billeder i fysiske fotoalbums, men derfor er det alligevel stadigvæk sjovt at få printet de bedste billeder fra ferien - de er gode at hænge op derhjemme eller til at og dele ud til bedsteforældre og lign.

De fleste fotohandlere kan i dag printe direkte fra kameraets hukommelseskort eller et USB-stick, hvilket gør det nemt og hurtigt at få fremkaldt de bedste billeder fra ferien.

Du kan også vælge at springe besøget i fotobutikken over og selv fremkalde dine billeder allerede mens du er på ferien, og det kigger vi nærmere på her.

Sådan fremkalder du selv billeder på ferien

Der findes grundlæggende to måder til at fremkalde dine egne billeder på ferien, og det er med bruge et instant kamera elleren lille mobil smartphone printer, hvor du kan bruge til at printe de bedste billeder på.

Hvad er et instant kamera?

Et instant-kamera, også kendt som et Polaroid kamera, er et kamera, der bruger selvudviklende film til at skabe et kemisk udviklet print kort efter optagelsen af ​​billedet, og der findes basalt to slags instant kameraer, som vi kigger nærmere på her.

Hvilke typer instant kameraer findes der?


Den mest udbredte type instant kamera er det analoge kamera, hvor du tager billeder, hvorefter det bliver printet ud, uden du har haft mulighed for at tjekke billedets kvalitet før det udskrives og her er Fujifilm instax mini 11 et rigtig godt eksempel på sådan et kamera, som også er en af vores favorit gadgets til sommerferien.

Den anden type instant kamera er hybrid udgaven, som basalt er et digitalt kamera med indbygget fotoprinter, hvor du har mulighed for at vælge mellem motiver og redigere i disse inden udskrift, hvor Fujifilm instax mini Evo er et rigtig godt eksempel på et velfungerende og overlegent godt hybridkamera, der også fungerer som smartphone printer, så du kan printe billeder fra mobilen på enheden.

Hvad er en smartphone printer?

En smartphone printer er i bund og grund en lille mobil fotoprinter, som du via Bluetooth og en app tilslutter din mobil, hvorefter du kan udskrive dine feriebilleder på fotopapir. Et godt eksempel på en smartphone printer er den nye Fujifilm instax mini Link 2 Smartphone Printer.

Fordele ved at fremkalde billederne selv

Der er mange fordele ved at printe dine egne feriebilleder, som vi lister her:

  • Du får printet billedet med det samme
  • Et fysisk billede er et godt ferieminde for dig selv og familien
  • Du slipper for at skulle udvælge de bedste motiver på din mobil
  • Du sparer turen til den lokale fotohandler
  • Du sparer ventetiden som det tager at fremkalde billeder

Hvilken type skal du så vælge?

Hvis du er til de hurtige resultater og har ikke det store budget, så bør du gå med et analog instant kamera som Fujifilm instax mini 11, der leverer hurtige billeder og som samtidig også er billig i indkøb og uhyre simplet i brug.

Hvis du gerne vil kræse lidt mere om dine feriebilleder og samtidig har lidt flere penge at gøre godt med, så er det oplagt, at du bør vælge et hybridkamera som Fujifilm instax mini Evo eller en smartphone printer som Fujifilm instax mini Link 2, hvor du kan redigere motiverne inden udskrift, men som samtidig også er dyrere i indkøb.