Med det højeste drejningsmoment til dato og 563 målrettede hestekræfter, er den nye fuldelektriske F-150 en vaskeægte grøn arbejdshest.

Glem alt om at ligge og potte rundt i en lille Volkswagen e-Up eller den absurd billige Dacia Spring!

Vejen frem er ifølge Ford fuldelektriske muskelbiler, som den lækre Mustang Mach-E og nu F-150 Lightning - og vi måske sige, at vi har en tendens til at give den amerikanske bilproducent ret.

Hurtigere og smartere - og med samme startpris som en almindelig F-150

Ford F-150 Lightning kommer med en teoretisk startpris på 500.000 danske kroner, når der er taget højde for at denne type elbil er afgiftsfri.

Voldsomme 563 hk og et moment på hele 1050 Nm

F-150 Lightning har 563 hk, over 1050 Nm drejningsmoment og gøt fra 0 - 100 km/t på cirka 4,5 sekunder. Den kan have en tilladt nyttelast på op til 900 kg og trække maksimalt 4.500 kg i varianten med det største batteri og Max Trailer Tow-pakken.

To batteripakker med fornuftig elektrisk rækkevidde

Den fuldelektriske rækkevidde for den nye pickup forventes ifølge den amerikanske EPA-målemetode (som er en anden målemetode end WLTP, der anvendes i Danmark og resten af Europa) at være op til 370 km med Standard Range batteri og op til 300 miles (op til 480 km) med Extended Range batteri.

Udstyret med egen strømkilde

Med Ford Intelligent Backup Power fungerer den fuldelektriske pickup også som en ekstern strømkilde, hvor du kan hente op til 9,6 kW. Med Pro Power Onboard kan F-150 Lightning-ejere bruge bilens strøm som en ekstern strømkilde til el-værktøj eller andre strømkrævende produkter, når der ikke er  nærheden opladningsmuligheder i nærheden. En detalje som mange håndværkere sikkert vil sætte pris på.

EL-pickup med monster meget plads

Ford F-150 Lightning med 400 liter frunk

Udover de imponerende pladsforhold i kabinen og det kæmpestore lad, hvor der må lastes lige under 1.000 kilo så finder vi under motorhjelmen også en ekstra opbevaringsmulighed i form af en en stor frunk på omkring 400 liter, der kan lastes mere end 180 kilo.

Kommer Ford F-150 Lightning til Dammark?

Rent afgiftsmæssigt ligger F150 Lightning lunt i svinget under danske forhold, men derfor er der indtil ingen planer om at den elektriske pickup fra Ford kommer til Danmark i den nærmeste fremtid.

En del af forklaringen skal nok findes i, at markedet for pickups hare ikke er stort nok i Europa og herunder også Danmark, til at det kan betale sig for Ford at starte en produktion op af Ford F-150 Lightning på vore breddegrader.