Her får du fem gode tips til, hvordan du nemt og bedst sælger din brugte elbil.

Er det på tide, at din Tesla skal finde et nyt hjem, så er det vigtigt, at du får den bedste pris for din gamle elbil, da du sikkert har brug for pengene til at købe en ny elbil.

Lange ventetider på nye biler, som primært skyldes mangel på mikrochips har lige skabt en enorm efterspørgsel på brugte biler, som du kan udnytte til din fordel.

Vi giver dig her 5 hurtige tips til at sælge din brugte elbil, som du med fordel kan udnytte.

1. Vask bilen grundigt

Det første du bør gøre, før du sætter din brugte elbil til salg, er at vaske hele bilen grundigt udvendigt, så den fremstår i den mest præsentable og rene stand, hvilket gør bilen mere attraktiv og salgsvenlig, så du kan op nå en bedre pris. Husk også at give fælgene og kofangerne en ordentlig omgang, da mange overser disse punkter, når bilen skal vaskes.

2. Foretag en polering af bilen

Når du er færdig med at vaske bilen, så bør du supplere op med en polering af elbilen, som den kommer til at skinne og fremstå som ny, og dermed mere attraktiv for potentielle købere. Du kan med fordel afslutte poleringen med en omgang lakforsegling og give alle plastikfladerne en god omgang vinylpolish.

3. Indvendig rengøring af bilen

Det første indtryk er klart det vigtigste i forbindelse med et bilsalg, hvorfor det er alfa og omega, at du gør bilen ordentlig rent indvendigt inden din brugte elbil vises frem til potentielle købere. Fjern skidt og skrammel. Puds ruderne og blanke overfalder og slut af med en ordenligt omgang støvsugning. Er bundmåtterne umuligt at gøre rene, så køb et nyt sæt bundmåtter, da de ikke koster mange mange penge, og samtidig fjerne du evt. dårlig lugt, der har sat sig i de gamle måtter.

4. Udskift viskerbladene

En køber bemærker med det samme dårlige vinduesviskere, hvis det regner på dagen for fremvisning og evt. prøvekørsel, hvorfor du bør udskifte dine viskeblade bare for at være på den sikre side. En lille investering, som kan betyde meget i forbindelse med et salg af din elbil, da det betyder en højere gensalgsværdi, og dermed flere penge til dig i den sidste ende.

5. Sørg for at bilen er ladet fuldt op

Det som adskiller en elbil fra en traditionel personbil er naturligvis, at en elbil er fuldelektrisk, hvorfor den jo kører på et batteri fremfor brændstof. Derfor er det en god ide, at du sørger for, at din elbil er fuldt ladet op, inden din bil prøveskøres af potentielle købere. Batteriet ligesom på en smartphone over tid, hvorfor noget af det første en ny elbilskøber vil kigge på, udover et fysiske indtryk, er standen på batteriet. Derfor sørg for at din elbil er fuld opladet, så køber ikke risikerer at løbe tør eller spilder negativ energi på at regne ud, hvor langt din brugte elbil kan køre, da du ikke har ladet en helt op, og max rækkevidden derfor ikke kan aflæses. Derudover skal du sørge for, at de medfølgende ladekabler er rengjorte og fremstår i bedste stand fremfor at smide dem beskidte ned i bagagerummet, hvilket sender det forkerte budskab til potentielle købere af din elbil.