Tunic er et action-eventyrspil, som henvender sig til dig, der synes Zelda er for kompliceret og er til kombinationen af hurtig action og puzzle.

Tunic er et action-eventyrspil udviklet af den canadiske indie-udvikler Andrew Shouldice og udgivet af Finji. Spillet blev udgivet i marts 2022 på Microsoft Windows og macOS, og på Xbox Series X/S og Xbox One

I spillet er du en lille ræv der er ude på et stort eventyr med udforskning af et land fyldt med glemte legender, ældgamle kræfter og glubske monstre. 

Der er tale om et isometrisk actionspil, hvilket i praksis betyder, at spilleren oplever en en parallel projektion, men som vinkler spillerens synspunktet for at afsløre facetter af miljøet, som ellers ikke ville være synlige fra et top-down perspektiv eller fra siden, og derved producerer en tredimensionel effekt.

Spillets historie

Spillets historie handler om en lille en ræv, der starter på en ø, hvor alle hans venner holdes fanget af robotter og monstre. Spilleren skal få sine venner på fri fod ved at dræbe en guden "The Angle", der er bossen og dermed skurken bag alt det onde på øen. Et af de grundlæggende temaer i spillet et at løse en række puzzles og løbende skaffe mad og våben for at kunne overleve hele spillet, som det tager omkring 20 timer at gennemføre for de fleste. 

Gameplay

Tunic er et spændende og langtidsholdbart spil med et underholdende gameplay, hvor spilleren ikke behøver at starte forfra, hvis vedkommende dør midt i spillet. Et af de fede elementer i spillet, er monstrene og robotterne, der dukker op på de mest uventede tidspunkt, hvorefter det er op til spilleren af nedkæmpe dem. Spilleren skal altid sørge for at have en fakkel på sig, da monstrene er bange for lys. Blandingen af overkommelig action, og puzzles der ikke er alt for svære at løse, er efter vores mening en lille vinderkombination, hvis du synes at Zelda er for svær og tager for lang tid at gennemføre, så vil du helt sikkert blive begejstret for Tunc.

Vurdering

Tunic er efter vores mening en af de top fem bedste spiludgivelser til Windows PC i 2022 indtil videre. Det er fedt, at der er tale om et isometrisk spil, hvor spilleren ser spillet oppefra ligesom i tilsvarende Zelda spil. Der er rigtig store ligheder mellem Zelda og ræven i StarFox. Tilfældigheder? Måske. Men, generelt er spillet efter vores mening alle lommepengene værd, da du får fuld og fed spilletid for hver en krone. 

Tekniske krav

For at komme i gang med at spille Tunic på Windows PC kræver det følgende:

  • OS: Windows 11/10
  • Processor: Intel i5 Quad-Core, 2.7 GHz
  • Hukommelse: 8 GB RAM
  • Grafikkort:  GTX 660 / RX 460
  • Ledig plads: 2 GB
  • Anbefalet: Controller eller gamepad

Køb af spillet

Du kan købe og spille Tunic på Steam via dette Steam-købslink.