Har du gjort dit kørselsbehov op, så skal du have fundet en elbil med en rækkevidde der matcher. Se listen med de 5 elbiler med længst rækkevidde.

Du kan køre længere på en opladning af batteriet i din elbil ved at køre økonomisk, men når alt kommer til alt, så kræver det en elbil med lang rækkevidde, hvis du skal køre langt i din bil hver dag.

Vi kigger her på de 5 elbiler, som alle kan købes i Danmark, og som tilbyder den bedste rækkevidde på en opladning af batterierne.

Udgangspunktet er en omfattende rækkeviddeundersøgelse fra Norges Automobil Forbund, NAF, som forbundet har gennemført med de 29 af de mest populære elbiler i Norge. 

Da den elbil kører væsentlig kortere på en opladning af batteriet om vinteren, er der i undersøgelsen både oplyst rækkevidde for den enkelte elbil om sommeren og om vinteren.

Tesla kører længst på en opladning

Tesla Model 3 indtager førstepladsen med en rækkevidde på hele 654.9 km på en enkelt opladning målt sommeren 2021, og en tilsvarende rækkevidde på 514.8 mål på en enkelt opladning målt vinteren 2021.

Tesla har samtidig hele hele 3 elbiler på listen blandt de fem med den længste rækkevidde.

Hyndai Kona Electric har en overbevisende rækkevidde og er samtidig den billigste elbil i oversigten med en startpris på 244.995,00 i Danmark.

Ford Mustang Mach-e, der er en vaskeægte muskelbil på el, indtager en ganske overraskende 3. plads på listen blandt de fem elbiler med den længste rækkevidde i den norske undersøgelse.

Resultaterne af elbil rækkeviddetesten

Placering   Elbil model                                                         Rækkevidde sommer/vinter i km
1.                 Tesla Model 3 Longe Range AWD                     654,9 km / 514,8 km
2.                 Tesla Model S LR                                                 645,0 km / 469,8 km
3.                 Ford Mustang Mach-e Longe Range RWD       617,9 km / 502.5 km
4.                 Tesla Model 3 LR 2020                                        612,0 km / 404,4 km
5.                 Hyundai Kona Electric 2020                               568,4 km / 404,6 km
                            
Rækkeviddetesten køres af almindelige bilister i almindelig trafik, og ruten består af bykørsel, landevej og motorvej med hastigheder mellem 60 og 110 kilometer i timen.

Går du med tanker om, at købe en ny elbil, så læs hvordan du kan finansiere en elbil her. Du kan herefter også med fordel læse vores guide til køb af elbil.