Lille, let håndholdt medieafspiller til musik, E-bøger og streaming, som er fantastisk til børn og voksne - og så er den tilmed prisbillig.

Hvorfor vælger vi at anmeldelse iPod touch 2019-modellen her i 2022? Svaret på det spørgsmål er nysgerrighed og holdbarhed. Vi er simpelthen nysgerrige på, om en iPod stadigvæk kan stå distancen i 2022 i konkurrence med billige smartphones, tablets, håndholdte spilkonsoller og E-bogslæsere.

Du kan læse vores overraskende konklusioner i vores dybdegående test af iPod touch 2019 7. genration.

Plusser

 • Lækkert design
 • Lille og let formfaktor
 • Billig adgang til iOS-apps
 • Hurtig processor
 • 3.5mm jack stik
 • Fornuftig batteriydelse
 • Velegnet til børn

Minusser

 • Ingen Touch ID
 • Daterede kameraer

Samlet bedømmelse

iPod touch 2019 7. generation er et rigtig god køb, hvis du vælger den lille model med 32GB, som du lejlighedsvis kan få som ny på tilbud til 999,00 kroner, hvilket er en grotesk billig pris for adgang til Apples iOS-system. Den lille iPod har stadigvæk sin berettigelse som er den ideelle underholdningscentral til musik på Spotify, E-bøger fra Mofibo og streaming på Netflix og casual gaming. Den er særdeles oplagt til børn, hvor forældrene ikke ønsker de skal have en fuldgyldig smartphone og som et plus kan der føres samtaler over FaceTime og iMessage på den lille iPod touch, så kontakten kan holdes vedlige mellem forældre og børn.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for iPod touch 2019

 • Skærm: 4", 1136 x 640 pixels, 326 ppi
 • Bagkamera: 8 MP, f/2.4, 12 MP, f/2.2
 • Frontkamera: 1.2 MP, f/2.2
 • Processor: A10 Fusion-chip
 • Hukommelse: 2GB
 • Intern lager: 32 til 256GB
 • SD-kort: Nej
 • Batteri: 1.043 mAh
 • Dimensioner: 123.4 x 58.6 x 6.1 mm, 88 gram

Unboxing

iPod touch 2019 - Unboxing
iPod touch kommer indpakket i en lille kasse af plastik, hvor der udover den lille iPod forefindes høretelefoner og et kabel til opladning.

Billedgalleri

Billede 1: iPod touch 2019 - Bagsiden

Billede 2: iPod touch 2019 - Fronten

Billede 3: iPod touch 2019 - Spotify

Billede 4: iPod touch 2019 - Kamera

Billede 5: iPod touch 2019 - Højtaler mm.

Design, formfaktor og skærm

iPod Touch 2019 er lidt sin egen, når det kommer til designet, og minder vel mes af alt om en iPhone 7 med 4 tommer skærm. Bagsiden på vores testmodel er børste grå aluminium, og det er er rigtig pænt med sort Apple logo påtrykt. Enheden kommer med afrundede kanter og et kameramodul, der sikker lidt ud, men ikke noget du mærker, når det ligger på et bord eller i hånden. Formfaktoren er kompakt og i dagens Danmark, er der tale om en særdeles lille enhed med en skærm på kun 4 tommer. Den lille iPod ligger godt i hånden og er let at bruge med en enkelt hånd. Skærmen er stærk og lysstærk også i dagslys udenfor. Det er ikke muligt at skelne de enkelte pixels, så opløsningen er rigtig fornuftig.

Kamera gør det OK

iPod touch 2019 har Apple valgt at udstyre med et single kamera på 8 megapixel suppleret af en fotolampe. Selfie-kameraet er på små 1.2 megapixel og tager nogenlunde billeder til de mest basale behov. Billeder taget med det primære kamera er anstændige og billeder taget med selfie-kameraet er som sagt nogenlunde, som du kan nedenfor i galleriet.

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfe-kamera

Billede 5: Mørke u/fotolys

Billede 6: Mørke m/fotolys

Kraftoverskud og brugerfladen

Vi tester Apple iPod touch 2018 med Geekbench 5 for at måle enhedens ressourcer og dermed kraftoverskuddet i enheden til at udføre operationer. 

iPod touch 2019 - Compute

iPod touch 2019 - CPU

iPod touch 2019 - Specs

Compute-testen af iPod touch 2019 viser en Geekbench OpenCL Score på 2.254, hvor en mobil som Samsung Galaxy A12 til sammenligning scorer 652 i vores tidligere gennemførte test af A12.

I CPU-testen kommer iPod touch 2019 ud med en Geekbench Single-Core Score på 574 og en Multi-Core Score på 1.102. Til sammenligning så opnår Samsung Galaxy A12 i vores tidligere test en Single-Core Score på 184 og en Multi-Core Score på 1.092.  

A10 Fusion-chippen fra Apple viser helt klart sine styrker i vores test af kraftoverskuddet på den lille iPod, hvor på intet tidspunkt mærker manglende kræfter til at udføre operationer, og hardwaren spiller fint sammen med det vellykkede iOS 15.1.

Der er ikke det store at sige om brugerfladen i iOS 15.1, der er mangen til det, som vi finder i en iPhone 13 i dag. Det kører glidende og let, og Apple er stadigvæk kongen af simple og flotte brugerflader.

Kan jeg spille spille Fortnite på iPod touch 2019?

Ja, du bør kunne spille Fortnite på iPod touch 2019, hvis du undgår at køre på max settings, da det vil lagge for meget. Ellers er den lille iPod velenget til casual gaming, da krævende spil som Fortnite hurtigt vil dræne det lille batteri.

Anvendelsesmuligheder for en iPod touch i 2022?

Nu er vi så kommet til det punkt, der vil være afgørende for, om du skal købe en iPod touch 2019 her i 2022, hvor der findes iPhones og iPads med større skærme og hurtigere chips, som kan løfte opgaverne på overbevisende, men som samtidig også er en hel del dyrere. Efter vores mening, så er en iPod touch stadigvæk relevant i dag, da den løser mange opgaver på den mest fornuftige vis og samtidig er den en billig indgangsvinkel til Apples økosystem i tider, hvor en iPhone let kan koste 10.000 kroner plus. Den lille iPod er velegnet som en lille og kompakt e-bogslæser til eksempelvis Mofibo eller eReolen, som vi har testet den med, og det virker bare rigtig godt. Den er også velegnet til streaming af film og serie på Netflix eller til at lytte til musik på eksempelvis Spotify. Derudover er der den billige adgang til App Store med tusindvis af gratis spil og apps, og det er heller ikke at kimse af. Hvis I allerede er en famillie som har mange i-devices fra Apple, så er det oplagt at smide en lille billig iPod touch 2019 efter de mindste af ungerne, så de kommer med i det samme økosystem, som resten af familien, hvor det eksempelvis vil være muligt at kommunikere på iPod touch med iMessage og FaceTime med resten af familien. Er de mindste unger ikke klar til en fuldgyldig mobil, så er en iPod touch et rigtig godt valg.