Spotify har netop udgivet sin første fysiske musikafspiller under navnet Car Thing. Læs alt om pris og specifikationer her.

Spotify, der en af de bedste streamingtjenester til musik i 2022, begyndte første gang at eksperimentere med sin egen musikafspiller til biler helt tilbage i 2019, og er nu endelig klar med en fysisk enhed.

Den nye lydenhed fra Spotify ligner mest af at alt em smartphone og er udstyret med stor fysisk drejeskive til at bladre gennem dine musikplaylister samt for anvendelse af stemmestyring.

Funktioner og specifikationer på Spotify Car Thing 

Spotify Car Thing

Musikafspilleren er en smartphone-lignende enhed, der skal fastgøres til bilens instrumentbræt og giver brugeren adgang til sit musik eller podcast bibliotek ved hjælp af håndfri stemmestyring eller den store fysiske drejeskive.

Tankerne bag Spotify Car Thing er, at det skal være en nemmere og sikrere løsning end at trykke på en smartphone eller et underholdningssystem i bilen.

Enheden er udstyret med en 4-tommer berøringsfølsomskærm, der kan vise musikken, som afspilles. Dertil kommer den fysiske controller, der kan benyttes til at betjene musikenheden ved at dreje på skiven til fx at gennemgå brugerens musikplaylister på Spotify. 

Spotify Car Thing er udstyret med fire yderligere knapper øverst, som kan konfigureres til forudindstillede musiklister.

Lydenheden fra Spotify er derudover udstyret med fire indbyggede mikrofoner med støjdæmpningsfunktioner, der kan hente brugerens stemmekommandoer. Brugere kan sige "Hey Spotify" og bede om en sang, playliste eller podcast, hvorefter enheden udfører de ønskede kommandoer.

Enheden kan oprette forbindelse til brugerens bil via USB-, Bluetooth- eller et lydkabler, og samtidig er Spotify Car Thing kompatibel med Android Auto og Apple CarPlay.

Car Thing streamer musikken ved hjælp mobildataforbindelsen på brugerens smartphone.

Priser og tilgængelighed på Spotify Car Thing 

Spotify Car Thing kan købes for alle Spotify Fans, der har oprettet en Premium-konto, der koster 99,- danske kroner pr. måned. Spotify Car Thing kommer til at koste $89.99 svarende til lige under 600 danske kroner uden tillæg af afgifter.

I første omgang er Spotify Car Thing tilgængelig for alle Premium-brugere på det nordamerikanske marked.

Interesserede kunder kan læse mere om og købe Car Thing på Spotifys hjemmeside.