Alt hvad du behøver at vide om Valves håndholdte gaming-PC til Windows-spil. 


Valves Steam Deck tegner til at blive en af de mest spændende konsoludgivelser i 2022, for hvem har ikke lyst til at nyde sine foretrukne Steam-spil på farten.

Her finder du svarene på dine mest grundlæggende spørgsmål omkring en nye håndholdte Windows-konsol.

1. Hvor kan jeg købe Steam Deck 101?

Indtil videre kan du kun købe den håndholdte gaming-PC direkte fra Steam på hjemmesiden Steamdeck.

2. Hvornår kan jeg købe Steam Deck 101?

Steam Deck 101 kan købes fra den 25. februar og producenten forventer at kunne afsende de første enheder til køberne indenfor 3 dage efter denne dato.

3. Hvad bliver prisen på Steam Deck 101?

Steam Deck 101 har en startpris på 419€ for grundmodellen, hvilket svarer til omkring 3.750 danske kroner + evt. importafgifter ved køb i Storbritannien.

4. Hvordan er specifikationerne på Steam Deck 101?

Steam Deck 101 kan udbydes i tre modeller, der indeholder 16 GB RAM, og Zen 2- og RDNA 2-arkitekturer. De tre modeller adskiller sig primært fra hinanden med hensyn til størrelsen på lagerpladsen.

Skærmen på er på 7 tommer med en opløsning på 1280 x 800 pixel (16:10 aspektforhold) og en opdateringshastighed på 60 Hz og en lysstyrke på 400 nit. Der er samtidig tale om en touchskærm som brugeren kan benytte foruden de fysiske controllere på konsollen..

Den lille model kommer med en harddisk på 64GB, hvor den mellemste model kommer med en harddisk på 256GB samt en eksklusiv Steam Community profil og en original bæretaske. Den største model kommer med en harddisk på 512GB samt skærm med anti-blænding, en unik bæretaske, et eksklusivt tastaturtema og en Steam Community profil.

5. Hvordan er batterilevetiden på Steam Deck 101?

Steam Deck er udstyret med et batteri på 40 watt-timer hvilet i praksis rækker til 2-8 timers spil, hvis brugeren kører med 30 FPS og en lys- og lydstyrke på 50 procent.

5. Hvilke spil kan jeg spille på Steam Deck 101?

Når du har oprettet en Steam-konto, så har du adgang til hele til dit spilkatalog med Windows-spil hos Steam.

6. Kan jeg spille offline på Steam Deck 101?

Du kan spille offline, når du har downloadet et spil til Steam Deck 101 – med nogle få vigtige undtagelser som online multiplayer spil og en del spiltitler fra Activision.

7. Kan jeg fortsætte hvor jeg slap spillet på min PC?

Den nye Dynamic Cloud Sync er designet til at give dig mulighed for problemfrit at overføre din afspilningssession fra Steam Deck 101 til en anden enhed eller PC uden at forlade spillet.

8. Hvilket operativsystem bruger Steam Deck 101?

Steam Deck bruger en modificeret version af Arch Linux kaldet SteamOS,

9. Kan jeg spille Windows-spil på Steam Deck 101?

Ja, du kan spille Windows-spil på Steam Deck 101 via Proton, som er et unikt kompatibilitetslag udviklet af Valve, og som gør det muligt for Windows-spil at køre på Linux-baserede operativsystemer – herunder SteamOS på den nye håndholde Deck-konsol.

10. Kan jeg slutte Steam Deck 101 til en ekstern skærm?

Ja, du kan sagtens tilslutte Steam Deck 101 til et TV eller en anden skærm, det kræver blot at du tilkøber den officielle dock, som sælges separat på Steamdeck-hjemmesiden.

Du kan finde mere information omkring Steam Deck 101 og købe enheden på Steamdeck-hjemmesiden.