Elden Ring er blandt de bedst anmeldte spil nogensinde, og skyhøje salgstal på Steam taler sit eget sprog.

Kigger man på SteamDB, så kan man se, at FromSoftwares seneste spil allerede har ramt 765.646 spillere, der er online og spiller samtidig. Tallet er med til at gøre Elden Ring til et af de mest populære lanceringer i Steams historie.

Elden Ring er for spillere med eventyrlyst

Spiludvikleren FromSoftwares har valgt at samarbejde med den berømte forfatter, George R.R. Martin, som er kendt som skaberen af Game of Thrones-universet. Dette samarbejde har tilført det populære spilunivers nogle kvaliteter og er med til at sætte rammen for hele spiluniverset i Elden Ring.

Spiludvikleren har valgt at droppe den mere systematiske oplevelse til fordel for at vække spillerens lyst til at udforske og går på eventyr, og det har åbenbart været en stor succes hvis vi kigger på salgstallene og de mange fremragende anmeldelser, som spillet har fået.

De første indtryk af Elden Ring

Elden Ring er et rigtigt svært spil at gennemføre, og det stiller store krav til spillerens koncentration og fokus, da der opereres med enormt store maps, vanskelige problemstillinger og svære boss-kampe, der skal overvindes.

Et af de vigtigste elementer i Elden Ring filosofi er friheden til bare at gå væk og gøre noget andet, når du rammer en mur. Du har som spiller simpelthen mulighed for at udgå kampe og problemer ved at fravælge dem. 

For så vidt angår kamp, så er Elden Ring helt sikkert tættest på Dark Souls 3 i forhold til andre spil i FromSoftware's bibliotek af action-RPG' er, kendetegnet ved vægtige angreb, omhyggelig udholdenhed forvaltning, og et lidt et langsommere tempo end spil som Bloodborne og Sekiro.

Hvad synes vi om Elden Ring?

Det er vist ingen overdrivelse at kalde, at Elden Ring for FromSoftwares største og mest ambitiøse spil til dato, og vi synes spiludviklerens ambitioner har mere end båret frugt med et særdeles vellykket gameplay.

Spillet byder på utallige overraskelser og hemmeligheder, der bare venter på at blive afsløret, og fjenderne du skal kæmpe i mod er mere brutale og ondskabsfulde, end vi har mødt i tidligere udgivelser. 

Elden Ring er efter vores mening blandt de bedste open-world spil, der nogensinde har set dagens lys på niveau med The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Vi oplever samtudug, at spiludvikleren kommer med nogle nye takes, der er med til at drive genren fremad.

Krav til din PC for at spille Elden Ring

For at komme i gang med at spille Elden Ring til Windows, skal du have en PC med 12GB hukommelse, et Geforce GTX 1060 grafikkort, 60GB lagerplads. Det stiller altså i praksis krav om en gamer PC for at kunne spille Elden Ring.

Sådan kommer du i gang med Elden Ring

Elden Ring koster cirka 450 danske kroner på nuværende tidspunkt, og kan købes på Steam via dette link.