Samsung Galaxy Z Flip 3 er den bedste foldbare "clamshell"- mobil, du kan købe med specifikationer som et vaskeægte flagskib.

Plusser

 • Lækkert design
 • Nem at have i lommen
 • Lynhurtig ydelse
 • Hurtig skærm
 • Godt kamera
 • Trådløs opladning
 • Flydende Android-oplevelse

Minusser

 • Prisen er høj
 • Mono højtaler
 • Intet zoom-objektiv

Samlet bedømmelse

I sin tredie generation er Samsung Galaxy Z Flip noget nær det nærmeste du kommer fuldendt, hvis du er på udkig efter en foldbar mobil. Mobilen er også fuldendt, hvis du ikke troede, at du nogensinde skulle eje en klapmobil igen. Samsung Galaxy Z Flip 3 er en stærkt vanedannende mobil, som du bare bliver mere og mere glad for, jo længere tid du har den mellem hænderne. Synd at prisen er så høj, da det er en åbenlys hindring for denne mobils udbredelse.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for Samsung Galaxy Z Flip 3

 • Skærm: 6.7", 1080 x 2640 pixels, 426 ppi
 • Bagkamera: 12 MP, f/1.8, 12 MP, f/2.2
 • Frontkamera: 10 MP, f/2.4
 • Processor: Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G
 • Hukommelse: 8GB
 • Intern lager: 128GB
 • SD-kort: Nej
 • Batteri: 3.300 mAh, 15W hurtig opladning
 • Dimensioner: Unfolded: 166 x 72.2 x 6.9 mm, Folded: 86.4 x 72.2 x 15.9-17.1 mm, 183 gram
 • Øvrigt: Fingeraftrykslæser, Ansigtsgenkendelse, NFC og Samsung Pay

Unboxing

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Unboxing

Mobilen kommer i en fin lille æske, som ud over Samsung Galaxy Z Flip 3 5G indeholder et ladekabel og en startguide. Ingen høretelefoner eller cover medfølger i kassen.

Opsætning

Mobilen er afladet, og det tager os 100 minutter at oplade enheden til 100 procent. Herefter starter vi med at opsætte mobilen med det samme. Opsætning af Samsung Galaxy Z Flip 3 tager ganske kort tid, og det er let at indsætte simkortet ved hjælp af den medfølgende nål. Vi indtaster vores Gmail, og fravælger at oprette en Samsung konto, og vælger hvilke informationer vi vil dele med Google og Samsung, hvorefter vi er oppe at køre og kan begynde at installere apps.

Pænt design og praktisk formfaktor

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Design på bagsiden

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Design på forsiden
  
Samsung Galaxy Z Flip 3 - Kameramodul

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Design på siden

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Delvis åben

Samsung Galaxy Z Flip 3 er bygget i plastik, som faktisk ikke er ret modtagelig overfor smuds og fingeraftryk - overraskende nok. Åben er skærmen på 6.7 tommer og det er næsten ikke til at se overgangen, hvor enheden sammenklappes. Designet er pænt, dog er fravene vores mening lige en tand for fremtrædende til en mobil. Formfaktoren er super god, når klapmobilen er lukket, så ligger den godt i lommen, og fylder ikke det store sammenlignet med en traditionel smartphone. Når mobilen er lukket op, så ligger den godt i hånden, men kan på grund af størrelsen på skærmen ikke betjenes med en hånd, Når mobilen er åben mærker vi ikke slør fra samlingen mellem de to skærmen, så enheden kommer ikke til at klappe sammen ved et uheld, det er samlingen simpelthen produceret alt for stærk til. Kameramodulet er indfaset i bagsiden på klapmobilen, og der betyder, at enheden ligger stabilt, når vi ligger den fra os på bordet. Det er let at komme til de fysiske knapper på siden og benytte indgangen til laderen.

Flydende software-oplevelse

Vores testeksemplar fra Samsung kommer med Android 11 tilsat Samsungs egen One UI 3.1-brugerflade, som det er lykkes Samsung at integrere på en ganske diskret og fornem måde som et ekstra lag glasur oven på Android. Vi oplever en mobil med et fornuftigt kraftoverskud, når der surfes på nettet, laves opkald, streames en film eller lyttes til musik på Spotify.

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Brugerfladen

Mobilen kommer med et fornuftigt udvalg af praktiske apps og nogle apps, og som brugeren let selv kan slette efter behov herunder herunder en række dedikerede Samsung-apps. Der faktisk ikke rigtig noget bloatware på mobilen af betydning, hvilket er supergodt.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Vi oplever Android 11 som en klar forbedring i forhold til Android 10, som vi aldrig har været super begejstrede for. Android 11 kører gnidningsløst og uden forsinkelser på vores testmobil. Der er nogle små indbyggede ændringer siden Samsung har tilsat sin egen brugerflade One UI 3.1, men det lærer man hurtigt som bruger at finde rundt i, da de fleste ændringer faktisk er til det gode.

Som de fleste andre mobiler med en Snapdragon 888 5G-processor, så er Galaxy Z Flip 3 5G hurtig til at vågne op fra sleep mode, og apps åbner rigtig hurtigt. Hukommelsen på 8 GB RAM levner også kraftoverskud til at skifte mellem et forskellige apps uden, at vi bemærker, at de indlæses på ny.

Klapmobil giver ekstra muligheder

Klapmobilen Samsung Galaxy Z Flip 3 giver nogle ekstra og praktiske muligheder for brugeren under brug af af enheden.

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Videosamtaler

Den første mulighed eller indstilling om du vil, er muligheden for at sætte mobilen på bordet i en praktisk setting, hvor enheden står og hviler på den ene halvdel, hvilket er utrolig praktisk, når der skal føres en videosamtale, da du som bruger slipper for at holde mobilen i hånden. Er du eksempelvis i gang med et længere videomøde på Teams, der denne indstilling ubetalige.

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Notifikationer

Den anden mulighed, som denne klapmobil fra Samsung byder på, er at du i sammenklappet stand jar en ekstra lille skærm placeret samme sted som kameramodulet, hvor du kan se klokken, dato, meddelelser og notifikationer. Det er en ret smart og handy lille feature, da du slipper for at åbne og checke mobilen hele tiden.

Antenne, højtaler, mikrofon, samtalekvalitet og batteri

Antenne får opretter fint forbindelse til den nærmeste mobilmast og samtaler går klar igennem. Mikrofonen er gennemsnitlig og den indbyggede monohøjtaler er ikke noget at råbe hurra for, så det er smart at supplere op med et par hovedtelefoner. Videosamtaler foregår rigtig fint, men 10 megapixel er ikke imponerende på et selfiekamera i dag, men det går dog lige an. 

Test af mobilens kraftoverskud

Vi tester Samsung Galaxy Z Flip 3 5G med Geekbench 5 for at måle mobilens ressourcer og dermed kraftoverskuddet i enheden til at udføre operationer. 

Galaxy Z Flip 3 - Compute

Galaxy Z Flip 3 - CPU


Compute-testen af Samsung Galaxy Z Flip 3 5G viser en Geekbench OpenCL Score på 3.993, hvor Samsung Galaxy A52 5G til sammenligning scorer 1.315 i vores tidligere gennemførte test.

I CPU-testen kommer Samsung Galaxy Z Flip 3 5G ud med en Geekbench Single-Core Score på 1.070 43 og en Multi-Core Score på 3.426. Til sammenligning så opnår Samsung Galaxy A52 5G i vores tidligere test en Single-Core Score på 643 og en Multi-Core Score på 1.834.  

Generelt er vores brugeroplevelse på linie med Geekbench-målingerne, da vi oplever en mobil med et stort kraftoverskud, hvor der let kan spilles lidt mere krævende spil på enheden. Der er altså tale om en rigtig hurtig mobil selv i flagskibsklassen.

Test af mobilen til gaming

Da vores målinger viser at Samsung Galaxy Z Flip 3 er en særdeles hurtig mobil med et stort kraftoverskud installere vi med det samme Fortnite på enheden for at se, hvordan det kører på mobilen.

Flere faktorer gør mobilen særdeles velegnet som spillemobil:

 • Stor skærm på 6.7 tommer
 • Opdateringshastighed på 120 Hz
 • Hurtigt chipset

Nogle faktorer trækker mobilen ned som spillemobil:

 • Batteriet drænes hurtigt
 • Samlingen mellem de to skærme

Samsung Galaxy Z Flip 3 - Fortnite

Samsung Galaxy Z Flip 3 er en af de bedste mobiler til at spille Fortnite på lige nu på niveau med ASUS ROG. Mobilen kan køre på Epic Settings i 30 fps hvilket som er ret vildt, og den optimale måde at spille Fortnite på.

Skærmen har en opdateringsfrekvens på 120 Hz, og vi spiller altså Fortnite med max settings, og spiloplevelsen er bare smooth, og det hele glider på bedste vis uden nogen former for lag.

Underdimensionerede kameraer leverer pæne resultater

Samsung Galaxy Z Flip 3 er udstyret med to styks primære kameraer på 12 megapixel uden optisk zoom. Selfiekameraet er på 10 megapixel, og der kan optages video i 4K med de primære kameraer. Hverken antallet af kameralinser eller megapixels er noget der imponerer eller aftvinger respekt hos en middelmådig fotograf, og er faktisk en fornærmelse mod prisen. Overraskende nok, så viser vores billedmateriale, da kameraerne i den klapmobil fra Samsung leverer overraskende pæne resultater og langt bedre end kameraspecifikationerne på papiret indikerer.

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfie-kamera

Billede 5: Mørke u/fotolys

Billede 6: Mærke m/fotolys

Billederne taget med de primære kameraer er skarpe og med fine detaljer uden overeksponering. Især billeder taget udenfor i dagslys er rigtig flotte og skarpe. Farverne på billederne er ikke overeksponerende og meget naturtro i forhold til farverne på de brugte motiver. Billedet taget med selfie-kameraet er ikke ligefrem noget at råbe hurra for er en smule uskarpt til trods for, at vi har valgt det bedste billede. 10 megapixel er bare ikke nok i dag, hvis der skal tages ordentlige selfies med mobilen.

Generelt finder vi, at kameraet i Samsung Galaxy Z Flip 5G tager nogle rigtig fine billeder, og leverer overraskende gode resultater. Til sidst vil vi gerne fremhæve, at det er så er fedt at kunne optage video i 4K med klapmobilen fra Samsung samt det faktum, at vi mangler et zoom objektiv i mobilen.

Du kan købe Samsung Galaxy Z Flip 3 5G hos Samsung her!

Alternativer til Samsung Galaxy Z Flip 3

Der findes altså ikke ret mange reelle og velfungerende alternative klapmobiler til Samsung Galaxy Z Flip 3. Men et alternativ er en anden mobil med to skærme, og det er Microsoft Surface Duo 2, og hvis du vil spare kassen, så kan du kigge på den lidt ældre Microsoft Surface Duo. Surface-mobilen er målrettet business og produktivitet og ikke underholdning og gaming.

Tak til Samsung

Vi vil gerne takke Samsung for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Samsung er producent og forhandler af Mobiler, TV & AV, Produktet til Hjemmet, Hvidevarer, Computere, Displays og Smart Home. Du kan bestille dit produkt online på Samsungs hjemmeside eller hos en af de tilknyttede forhandlere online og i fysiske butikker.