Flot design, flydende software oplevelse og stærk batteritid er positive karakteristika - desværre er begrænset kompatibilitet en hæmsko.

Plusser

 • Flot design
 • Stærk software
 • God batterilevetid
 • Hurtig ydelse
 • Gode fitnessfunktioner

Minusser

 • Adgang til alle funktioner kræver en Samsung mobil
 • Begrænset opgradering

Samlet bedømmelse

Samsung Galaxy Watch 4 er et oplagt første valg, hvis du allerede har en Samsung mobil og ønsker dig et smartwatch. Har du derimod ikke en Samsung mobil allerede, og har ikke planer om at købe en, så er dette smartwatch fra Samsung ikke et oplagt valg på grund af den begrænsende kompatibilitet. Når det er sagt, så bliver det svært at finde et smartwatch, der giver mere value for money uanset hvilken mobil, du har.

Specifikationer for Samsung Galaxy Watch 4

 • Skærm: 1.2", 396 x 396 pixels, Super AMOLED
 • Processor: Dual-Core, 1.18GHz
 • Hukommelse: 1.5GB
 • Intern lager: 16GB
 • Batteri: 247 mAh, brugstid op til 40 timer
 • Sensorer: Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor, Optical Heart Rate Sensor, Electrical heart sensor, Bioelectrical Impedance Analysis Sensor
 • Øvrigt: Bluetooth, NFC, WiFi, LTE
 • Dimensioner: 40.4 x 39.3 x 9.8 mm, 25.9 gram

Unboxing

Samsung Galaxy Watch 4 - Unboxing

Uret kommer i en fin lille æske, som ud over Samsung Galaxy Watch 4 indeholder en oplader uden 230V stik og en lille startguide. 

Opsætning

Samsung Galaxy Watch 4 kommer med en trådløs oplader, så vi starter med at oplade enheden. Uret har en begrænset funktionalitet, hvis det ikke bliver parret med en smartphone, så vi installerer Galaxy Wearable og tilslutter herefter Samsung Galaxy Watch 4 til vores mobil via Bluetooth.

Hvis du ejer en ikke-Samsung Android-telefon, skal du være opmærksom på, at der er begrænsninger, da det kræver en Samsung mobil at få adgang til nogle funktioner såsom blodtryk og EKG målinger.

Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Samsung Galaxy Watch 4 - Billedgalleri

Enkel og logisk betjening

Samsung Galaxy Watch 4 er nemt at betjene med en simpel form for indbygget logik, hvor der i forhold til tidligere modeller ikke findes en fysisk drejeskive til at finde rundt i menuerne. Nu sker det hele ved rent touch, swipe og de to fysiske knapper på siden. Der navigeres rundt i undermenuerne ved at swipe til tiden, og der findes flere funktioner ved at swipe ned og op. Nogle vil nok savne den fysiske dreje skrive, men vi synes faktisk, at det fungerer godt på den nye måde i Watch 4.

Fint lille udvalg af apps

Uret kommer med en del apps installeret på forhånd for vi vil nævne Spotify, YouTube og Outlook, hvor brugeren selv kan hente flere apps via Google Play.

Det lille ur har rigtig mange funktioner

Samsung Galaxy Watch 4 byder på en masse smarte funktioner som muligheden for at foretage opkald, se notifikationer, finde vej med Google Maps og en hel del mere. Det fungerer rigtig godt.

Musik og film på enheden

Det fungerer rigtig godt med at lytte til musik på Spotify, hvor lyden er godkendt men langt bedre, når vi kobler et trådløst sæt høretelefoner til. Værd at fremhæve er, at det er muligt at lytte til Spotify i offline tilstand, hvilket er en rigtig funktionel og praktisk detalje. Muligheden for at se og streame film go serier på enheden er mere en gimmick end det har en praktisk værdi, da det er relativt håbløst at skulle se noget på en skærm på kun 1.2 tommer. Det er simpelthen for småt til at det giver nogen form for mening.

Mange og alsidige fitnessfunktioner

Fitnessfunktionerne her er ikke meget anderledes end det, vi har set før på tidligere ure fra Samsung, men der er et nyt værktøj, der giver dig et overblik over din kropsfedtprocent. Ellers kan du få målt din aktivitet (gang, løb, cykling), stress-niveau, puls og hjerterytme. Generelt er det vores oplevelse, at GPS, pulsmåling og andre fitnessfunktioner er meget gennemtænkte på Samsung Galaxy Galaxy Watch 4.

Batterilevetiden afhænger meget af brugen

En generel brugstid på omkring 40 timer før uret skal oplades igen, det oplyser Samsung selv, at man skal forvente. Det er meget tæt på det, som vi også oplever ved lidt blandet brug af uret. Men, når det er sagt, så oplever vi også, at uret kan være helt afladet bare efter 30 minutters brug af Spotify. Ellers dræner det batteriet hårdt, når uret er koblet sammen med en smartphone, og der benyttes nogle af de tilknyttede funktoner her.

Design og pasform

Designet på Samsung Galaxy Watch 4 er rigtig flot, og uret sidder rigtig behageligt på håndleddet uden, at vi oplever at urremmen gnaver omkring håndleddet. Samsung Galaxy Watch 4 er et slankt smartwatch med et design, der sidder rigtig behageligt på dit håndled. Er du mere til et lidt større ur,, så kan du med fordel vælge Samsung Galaxy Watch 4 Classic, er en større og tungere model.

Klart og lysstærkt display

Skærmen på dette Samsung Smartwatch er klar og lysstærk, hvor detaljerne står skarpe selv i sollys, hvis du bare sørger for at skrue godt op for lysstyrken. Et display på kun 1.2 tommer sætter naturligvis en vis form for begrænsning på anvendelsesmulighederne i praksis, men det ændrer dog ikke ved, at vi har at gøre med en krystalklar Super AMOLED skærm.

Performance og software

Watch 4 er udstyret ned Samsungs egen Exynos W920 processor, 1,5 GB RAM og 16 GB lagerplads, hvor vi vurderer at omkring 8 GB er optaget af OS og forudinstallerede apps, hvilket efterlader omkring 8 GB lagerplads for brugeren til at installere apps og musik på.

Samsung har valgt at skifte fra sin egen Tizen wearables software til Googles Wear OS med tilføjelse af sin eget One UI Watch 3. En af fordelene ved at Samsung har udstyret Watch 4 med Watch 4 er adgangen til at installere apps fra Google Play, hvilket et et stort fremskridt i antallet af apps sammenlignet med tidligere.

Softwaren på Galaxy Watch 4 ser godt ud og kører gnidningsfrit, og vi sidder tilbage med en problemfrit og helstøbt oplevelse af softwaren.

Skal du så købe så købe Samsung Galaxy Watch 4?

Nogle af de bedste funktioner i Samsung Galaxy Watch 4 er låst til Samsung mobiler, så hvis du allerede ejer en Samsung mobil, så kan du med fordel købe dette smartwatch, da du dermed får et af de bedste smarte ure på markedet lige nu.

Hvis du ikke ejer en iPhone eller en ikke-Samsung Android mobil, så er billedet straks lidt mere broget. Ejer du en iPhone, så bær du gå efter Apples eget smartwatch, da Samsung valgt at droppe understøttelsen af iPhone på Samsung Galaxy Watch 4. 

Ejer du derimod en ikke-Samsung Android mobil kan du sagtens kaste din kærlighed og penge efter Samsung Galaxy Watch 4, hvis du gerne vil have et godt og lækkert smartwatch der også tilbyder en lang række fitnessfunktioner, dog skal du være opmærksom på, at nogle af sundhedsovervågningsfunktionerne ikke er kompatible med Android mobiler fra andre mærker

Hvis du allerede ejer en tidligere generation af Galaxy Watch, har du højst sandsynligt ikke brug for at eje 4'eren, da der efter vores mening ikke er sket nok nyt under solen til, at du behøver opgradere. Læs også: Test af Mi Watch og Samsung Galaxy Watch 4.

Du kan købe Samsung Galaxy Watch 4 hos Samsung her!

Tak til Samsung

Vi vil gerne takke Samsung for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Samsung er producent og forhandler af Mobiler, TV & AV, Produktet til Hjemmet, Hvidevarer, Computere, Displays og Smart Home. Du kan bestille dit produkt online på Samsungs hjemmeside eller hos en af de tilknyttede forhandlere online og i fysiske butikker.