Wordle er på kort tid blevet et internetfænomen med millioner af brugere hver dag, som besøger hjemmesiden for at være med i den daglige ordleg.

Spillet Wordle er skabt af den amerikanske programmør Josh Wardle i oktober måned 2021 til dennes kæreste, som er rigtig glad for ordlege.

Efter at spillet også er blevet delt med venner og familie, er Wordle blevet et vaskeægte internetfænomen med millioner af brugere, der hver dag deltager i den daglige gætteleg på ord.

Vi kigger her nærmere spillet og fænomenet Wordle, som du spiller bedst på en Windows PC.

Hvad er Wordle?

Wordle er et webbaseret spil, som ikke findes som en app, som i alt sin enkelthed kun kan besøges og spilles via en browser. Spillet er en enkel ordleg, som tager et par minutter at spille, hvor det særlige er at der kun er et dagligt spil, som brugeren kan spille. Herefter må brugere vente til næste dag med den næste ordudfordring, som udgiver her dag omkring midnat.

Hvordan er reglerne i Wordle?

Spillereglerne i Wordle er ret simple. Spilleren har i alt sin enkelthed seks forsøg til at gætte et ord på fem bogstaver.

Når spilleren har gættet et ord rigtig på den rigtige placering i ordet, kommer der en grøn markering på bogstavet. 

Hvis spilleren gætter et rigtig bogstav. men på en forkert placering i ordet, markeres bogstabet med gul eller orange.

En grå markering betyder, at bogstavet slet ikke findes i det ord, der skal gættes.

Sådan kommer du i gang med Wordle!

Wordle findes som sagt ikke som en app til iOS eller Android, men er alene skabt som et webbaseret spil, hvorfor spillet spilles i browseren på din PC, tablet og mobil.

Du kan spille Wordle direkte i din webbrowser via dette link til spillets hjemmeside: https://www.powerlanguage.co.uk/wordle/.

Spillet er som udgangspunkt på engelsk, men du er mere glad for dansk kan du spille Wordle på www.wørdle.dk.

God fornøjelse.