Gamer-bærbar med ekstra 4K-skærm, har fået nyt layout, hurtigere specifikationer og opdateringshastigheder, som ændrer sig med opløsningen.

ASUS Republic of Gamers er en af de helt store spillere på markedet når det kommer til gaming udstyr og hardware.

Rog Zephyrus er i forvejen en serie af gaming-bærbare i den absolutte topklasse, og med Zephyros Duo 16 med Windows 11 PRO går ASUS et skridt videre i den rigtige retning.

Bærbare med to skærme er kommet for at blive, og den nye ASUS ROG Zephyrus Duo 16 tilføjer mere visningsområde og smarte funktioner til det, der allerede efter mange anmelderes og gamers mening er den bedste spilmaskine til dato med to skærme på markedet.

Den nye ASUS ROG Zephyrus Duo har fået en større hovedskærm, nogle justeringer af designet og opdateringshastigheder, der ændrer sig med opløsningen.

Vi kigger her nærmere på den nye ASUS ROG Zephyrus Duo 16.

Billedgalleri: ASUS ROG Zephyrus Duo 16Dobbelt skærm betyder dobbelt så mange muligheder

Specifikationerne er i den absolutte topklasse på den nye ASUS ROG Zephyrus Duo 16 med AMD Ryze 9 6980HX processor, NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti grafikkort på 16GB, 32GB RAM og 2TB SSD.

Men, der skal ikke herske nogen tvivl om, at det helt store trækplaster er den ekstra indbyggede 14.1 tommer 4k-skærm, som ASUS kalder ScreenPad Plus, og de muligheder den giver for brugeren.

Brugeren kan trække og slippe apps, filer, mapper og videoer fra den primære skærm til den sekundære 14.1-tommer skærm, når der games eller arbejdes på computeren.

ScreenPad Plus understøtter også stylus, hvilket gør maskinen interessant som værktøj til billed- og videoredigering og andet grafiktungt arbejde på grunde af de voldsomme specifikationer.

Den sekundære skærm, ScreenPad Plus, vippes op fra tastaturet foroven, når brugeren åbner den bærbare computer. hvorefter skærmen er vinklet mod brugeren, hvilket også giver nye muligheder for køling af maskinen.

Nye muligheder med en større skærm

Den primære skærm har ikke blot fået vokseværk på ASUS ROG Zephyrus Duo 16 fra 15.6 tommer til nu 16 tommer, den er også blevet langt mere avanceret, hvilket tilbyder nye og spændende muligheder for gameren.

I forhold til konventionelle 1.080 pixel og 4K-skærme, så er det muligt for brugeren at vælge "dual-spec"-panel med to kombinationsmuligheder, der kører med to opløsninger og opdateringshastigheder: Fuld HD (1.920 gange 1.080 pixels) ved 240Hz eller 4K (3.840 gange 2.160 pixels) ved 120Hz.

En kombination af 4K-opløsning og en opdateringshastighed på 240Hz vil overvælde grafikprocessoren, så skærmteknologien binder den maksimale opdateringshastighed til den lavere opløsning, hvilket virkelig er noget, som vil have stor effekt især i de mere grafikkrævende spil.

Prisen på ASUS ROG Zephyrus Duo 16

Alt dette har dog sin pris, og den er ikke helt billig. Zephyrus Duo 16 forventes at komme på markedet først i 2022, og priserne forventes at starte ved 30.000 kroner – men til den pris får du så også noget nær det ypperste på markedet indenfor gaming-bærbare.

Du kan læse mere om ASUS ROG Zephyrus Duo 16 på ASUS' hjemmeside.